Підсумки першої частини сезону ДЮФЛ. «Динамо» U-14: уся боротьба попереду

Підсумки першої частини сезону ДЮФЛ. «Динамо» U-14: уся боротьба попереду

Підопічні Олексія Дроценка та Андрія Фартушняка фінішували на другому місці серед десяти команд у групі 2, пропустивши вперед донецький «Шахтар», який випереджає нашу команду на три очки: 26 залікових пунктів у донеччан проти 23-х у киян.

На даний момент обидві команди провели по 10 поєдинків, ще по одному перенесеному матчу вони зіграють пізніше: «Шахтар» - 9 грудня, а «Динамо» - вже навесні. Поки що в активі наших хлопців 7 перемог, 2 нічиї з «Шахтарем» та «Чорноморцем» і 1 поразка від «Дніпра» у 6-му турі. Різниця забитих та пропущених м’ячів – 36:9, краща лише у «гірників»: 45:4.

Приємно, що найкращим бомбардиром у групі 2 є представник нашого клубу – нападник Ігор Горбач, який провів 9 ігор та забив 12 м’ячів (жодного з пенальті).

Детальніше підсумки виступів своїх підопічних у першій частині сезону підбив їхній наставник Олексій Дроценко:

- Виходячи з того, що хлопці лише нещодавно потрапили до академічної групи, і це їхня перша участь у чемпіонаті України, я б поставив оцінку виступу в першій частині сезону «добре». Були як матчі високого рівня, так і ті, які залишали бажати кращого. Єдину поразку, якої ми зазнали від «Дніпра», я б назвав необов'язковою. У принципі, хлопці вже розуміють, які вимоги в академічних групах, усвідомлюють, чим першість України відрізняється від першості міста, розуміють, що тут зовсім інший рівень, рухаються вперед і прогресують.

Перший весняний матч у нас буде з «Шахтарем». Не скажу, що ця зустріч стане вирішальною в боротьбі за перше місце, але, напевно, буде однією з ключових. В обох наших команд ще є по одному поєдинку в запасі, тож усе покаже друге коло. Цього року команди, що зайняли перші місця у своїх групах, не виходять до фінального етапу ДЮФЛ на пряму, а всі чотири лідери кожної з груп будуть грати стикові матчі, тож усі в рівних умовах і мають однакові шанси потрапити до фінального етапу.

Вважаю, немає нічого страшного в тому, що на даний момент «Шахтар» на першому місці, а ми на другому - це проміжні підсумки. Повторюся, усе буде вирішуватися наприкінці другого кола і у фінальній частині. Перший академічний рік завжди складний, адже на Україну хлопці повинні грати в зовсім інший футбол, ніж раніше в чемпіонаті міста. Уже наступного року команда буде більш сформованою, хлопці наберуться досвіду, буде проведена селекція.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер