Підсумки кваліфікації на Євро-2020: Жерсон Родрігес

Підсумки кваліфікації на Євро-2020: Жерсон Родрігес

Команда Люксембургу стартувала у відборі на позитивній ноті — підопічні Люка Хольца обіграли Литву з рахунком 2:1, причому переможний гол забив Жерсон Родрігес, який на той момент ще був гравцем японського клубу “Джубіло Івата”. 

У наступному турі люксембуржці були близькими до того, щоб створити проблеми і збірній України. Команда Родрігеса забила першою, невдовзі паритет відновив Циганков, але нічийний рахунок тримався весь основний час поєдинку — і тоді “синьо-жовті” перемогли лише завдяки автоголу Жерсона на 93-й хвилині.

Нападник реабілітувався вже в наступному турі, знову відзначившись у грі з Литвою (обидва м'ячі у ворота литовців він забив після асистів від Олів'є Тілля). Саме очки, набрані у двох матчах із прибалтійцями, стали єдиними для Родрігеса та компанії у відборі. 

Далі відбувся ще один матч зі збірною України (і знову мінімальна перемога команди Андрія Шевченка — 1:0), після якого заговорили про інтерес до Жерсона Родрігеса з боку київського “Динамо”. “Біло-сині” оголосили про підписання 5-річного контракту з нападником у серпні 2019 року. 

В осінній частині відбору збірна Люксембургу зустрічалася з Сербією та Португалією — і програла всі матчі. Найрезультативнішою виявилася зустріч у Белграді, у якій Родрігес відзначився своїм третім голом у кваліфікації, проте це не допомогло люксембуржцям завоювати залікові пункти. 

У підсумку національна команда нападника “Динамо” фінішувала на четвертому місці у групі В, набравши лише чотири очки та випередивши збірну Литви. 

Загалом Родрігес провів на полі 720 хвилин у 8 матчах, забив три м'ячі (із 7 голів Люксембургу у відборі до Євро-2020) та заробив два попередження. 

Статистика виступів Жерсона Родрігеса за збірну Люксембургу у відбірному турнірі Євро-2020: 

22.03. Люксембург – Литва – 2:1 (Родрігес** – 90 хвилин*, гол)

25.03. Люксембург – Україна – 1:2 (Родрігес** – 90 хвилин, автогол)

07.06. Литва – Люксембург – 1:1 (Родрігес** – 90 хвилин, гол)

10.06. Україна – Люксембург – 1:0 (Родрігес** – 90 хвилин, жовта картка)

10.09. Люксембург – Сербія – 1:3 (Родрігес – 90 хвилин)

11.10. Португалія – Люксембург – 3:0 (Родрігес – 90 хвилин, жовта картка)

14.11. Сербія – Люксембург – 3:2 (Родрігес – 90 хвилин, гол)

17.11. Люксембург – Португалія – 0:2 (Родрігес – 90 хвилин)

* тут і далі – без урахування компенсованого часу

** матчі до переходу Жерсона Родрігеса з “Джубіло Івата” до київського “Динамо”

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер