Підсумки кваліфікації на Євро-2020: Томаш Кендзьора

Підсумки кваліфікації на Євро-2020: Томаш Кендзьора

к і інші збірні, команда Польщі стартувала у відборі з Ліги Націй. Тут із чотирьох матчів динамівець узяв участь у домашньому та виїзному поєдинку з чинними чемпіонами Європи – збірною Португалії. Удома він провів на полі другий тайм, а його команда поступилася 2:3. А на виїзді зіграв повний матч без заміни, господарі поля відкрили рахунок у першому таймі, проте поляки відігралися по перерві – 1:1. Ще один поєдинок – проти збірної Італії у гостях Кендзьора провів на лаві запасних. У підсумку Польща залишила дивізіон А, посівши останнє місце в групі.

Допомагав Томаш своїй національній збірній і під час відбору на Євро-2020. Тут старт для підопічних Єжи Бженчека вийшов більш удалим. Спочатку Польща на виїзді обіграла Австрію з мінімальним рахунком 1:0, а динамівець провів на полі весь матч та відзначився гольовою передачею: після розіграшу кутового, м'яч відскочив до Кендзьори, який зважився на удар із лінії штрафного. Воротар відбив цей постріл, але точно на голову форварду «Мілана» Кшиштофу Пйонтеку, який і забив єдиний гол у цьому протистоянні. Через кілька днів «Кадра» вдома святкувала перемогу над Латвією, Кендзьора знову відіграв 90 хвилин і записав до свого пасиву жовту картку, а його збірна очолила турнірну таблицю групи G з максимальним результатом.

Улітку Польща разом із Кендзьорою перемогла на виїзді Македонію 1:0, причому динамівець знову вийшов у стартовому складі та грав до фінального свистка. А в наступному матчі його команда розгромила вдома Ізраїль – на рахунку нашого героя 90 хвилин ігрового часу та гольова передача.

У вересні Кендзьора провів повні матчі зі Словенією на виїзді (перша і єдина поразка 0:2) та Австрією вдома (нічия 0:0), а в жовтні його команда виявилася сильнішою за Латвію – 3:0 (динамівець знову грав від стартового свистка до фінального). Після ж наступної гри вдома проти Північної Македонії, яку «Кадра» виграла 2:0, а Томаш провів у запасі, збірна Польщі достроково, за два тури до фінішу, кваліфікувалася до фінальної частини Євро-2020. Набравши 19 очок, вона випередила Австрію на три бали та Північну Македонію на вісім. Відзначимо, що ця європейська першість стане для поляків третьою поспіль.

Нарешті, у листопаді підопічні Єжи Бженчека виявилися сильнішими за Ізраїль – 2:1 і переграли Словенію 3:2, зміцнивши своє положення на першому рядку в турнірній таблиці. Томаш Кендзьора в першій грі провів на полі весь матч, а у другій – другий тайм і отримав жовту картку. Цікаво, що цій грі Кендзьора зустрівся на полі з іще одним динамівцем – Беньяміном Вербичем, який захищає кольори Словенії. Поляки хотіли взяти реванш за поразку в Любляні з рахунком 0:2 – і це їм удалося.

У підсумку національна команда нападника «Динамо» фінішувала на першому місці у групі G, набравши 25 очок та відірвавшись на шість очок від Австрії, а Словенія після заключного туру відкотилася на четверту сходинку, пропустивши вперед Північну Македонію. 

Загалом Кендзьора провів на полі 765 хвилин у 9-ти матчах, зробив дві гольові передачі та заробив два попередження. 

Статистика виступів Томаша Кендзьори за збірну Польщі у відбірному турнірі Євро-2020: 

21.03. Австрія – Польща – 0:1 (Кендзьора – 90 хвилин*, гольова передача)

24.03. Польща – Латвія – 2:0 (Кендзьора – 90 хвилин, жовта картка)

07.06. Македонія – Польща – 0:1 (Кендзьора – 90 хвилин)

10.06. Польща – Ізраїль – 4:0 (Кендзьора – 90 хвилин, гольова передача)

6.09. Словенія – Польща – 2:0 (Кендзьора – 90 хвилин)

9.09. Польща – Австрія – 0:0 (Кендзьора – 90 хвилин)

10.10. Латвія – Польща – 0:3 (Кендзьора  – 90 хвилин)

16.11. Ізраїль – Польща – 1:2 (Кендзьора – 90 хвилин)

19.11. Польща – Словенія – 3:2 (Кендзьора – 45 хвилин, жовта картка)

* тут і далі – без урахування компенсованого часу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер