Підготовка до фіналу Кубка України на стадіоні «Динамо»

Підготовка до фіналу Кубка України на стадіоні «Динамо»

За ініціативи Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) пройшло воно в рідних стінах, на клубній арені імені Валерія Лобановського.

Гравці «біло-синіх» почали приїжджати на стадіон за годину до виходу на поле. Чимало з них побували на вулиці Грушевського вранці, поклавши квіти до пам'ятника Валерію Лобановському. Вболівальники, переважно хлопчаки шкільного віку, випереджаючи один одного, просили автографи, але ввічливо були зупинені охороною стадіону. Перед тренуванням футболістам потрібна гранична зібраність та концентрація. А вже після нього чого ваша душа забажає – й автографи, й спільні фотографії, й інтерв'ю...

Подивитися за одним із останніх тренувань динамівців напередодні фінального матчу прийшло близько чотирьох тисяч глядачів. Ведучий заходу Олександр Липенко ставив уболівальникам різноманітні питання з історії «Динамо», роздаючи за правильні відповіді заохочувальні призи. Першим на поле з роздягальні вийшов капітан Олександр Шовковський.

Слідом за ним потягнулися інші гравці. Одними з останніх з'явилося, щось жваво обговорюючи, тріо африканців – Дьємерсі Мбокані, Лукман Аруна та Браун Ідейє.

Відвідав тренування президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс.

Зайве говорити, наскільки важливим буде для «Динамо» фінальний матч проти «Шахтаря». Востаннє національним Кубком команда володіла в далекому 2007 році, в тій команді тон задавав нинішній наставник Сергій Ребров.

Провівши невдалий сезон, перемогою в четвер кияни хоч якось зможуть реабілітуватися в очах уболівальників. Надихають гравців і нещодавні слова Ігоря Суркіса, що в разі перемоги кандидатура Сергія Реброва на посаду головного тренера буде однією з пріоритетних.

У тренуванні, що проходило під пильною увагою вболівальників та десятків телекамер, не взяли участі Євген Хачеріді та Олег Гусєв. Захисник продовжує відновлюватися після операції, його повернення намічено на середину літа. А ось у Гусєва залишаються шанси зіграти проти «Шахтаря», футболіст займається за індивідуальною програмою й у середу стане остаточно відомо, чи зможе Ребров розраховувати на плече допомоги ветерана команди.

Саме тренування минуло під акомпанемент національних музичних композицій, присвячених кожному з легіонерів. Хороша атмосфера, тепла сонячна погода надавали футболістам додаткових сил.

Команда перед фінальним матчем не стала «закриватися» на базі від уболівальників, зустрівшись із ними та зарядившись додатковими емоціями й силами. Тим паче, враховуючи, що останній матч пройшов за порожніх трибун, та й наступний, скоріше за все, теж.

Після завершення тренування близько півгодини футболісти роздавали автографи, вислуховуючи від уболівальників цілком справедливі зауваження з приводу останніх невдач, отримували напуття на фінальний матч. Нехай на трибунах полтавського стадіону «Ворскла» й не буде біло-синьої групи підтримки (хоча до останього будемо вірити в те, що цей бар'єр буде знято), динамівці знають, що біля екранів телевізорів, стиснувши кулаки, вболівати за них будуть мільйони вірних шанувальників. А не виправдати їхніх надій команда ніяк не має права.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер