Радосав ПЕТРОВИЧ вручив сезонні абонементи представникам Парафан-клубу

Радосав ПЕТРОВИЧ вручив сезонні абонементи представникам Парафан-клубу

Вручити сезонні картки, а також поспілкуватися з ними прийшов літній новачок київського«Динамо» Радосав Петрович.

Сербський легіонер із посмішкою спілкувався з гостями (за допомогою перекладача, в ролі якого виступив селекціонер клубу Берислав Станоєвич), розповідаючи про настрій у команді та підготовку до найближчих матчів. Імпровізований брифінг відбувався біля поля стадіону, після чого Петрович сфотографувався на пам’ять з усіма бажаючими.

- Солідарність стосовно до людей із обмеженими можливостями дуже важлива для нас, – зазначив Радосав. – Коли мова йде про наших уболівальників, футболісти з радістю приходять на подібні зустрічі та спілкуються з усіма охочими. Людям дуже важливо мати безпосередній контакт із своїми кумирами, а ми, у свою чергу, по мірі можливостей будемо задовольняти їхній інтерес та ділитися новинами з життя клубу з перших вуст.

Про співпрацю ФК «Динамо» (Київ) зі своїм Парафан-клубом розповів координатор Центру доступу до футболу в Європі (CAFÉ) Олександр Остапа.

- CAFÉ допомагає у створенні подібних Парафан-клубів в Україні, особливо у великих містах, де багато людей із обмеженими можливостями. Вони так само хочуть відвідувати футбольні матчі, й щоб похід на стадіон був доступним для них. Ми спілкуємося як зі стадіонами, так і з клубами, аби підвищити доступність подібних заходів для людей із інвалідністю. Ідея створення Парафан-клубу ФК «Динамо» (Київ) виникла ще влітку минулого року, коли з нами зв’язався його нинішній координатор Владислав Платоненко. З того часу ми почали співпрацю з Фан-клубом ФК «Динамо» (Київ), і 15 листопада минулого року відкрили його офіційно. Дуже раді, що до числа наших амбасадорів увійшов капітан команди Олександр Шовковський, а новачки команди з радістю відгукуються на запрошення взяти участь у подібних до сьогоднішнього заходах. Як бачимо, ФК «Динамо» (Київ) знаходиться на правильному шляху в плані роботи з глядачами із обмеженими можливостями.

- Сьогодні людям було вручено сезонні абонементи, раніше було впроваджено спеціальний коментар для глухих на НСК «Олімпійський». Яких ще нововведень варто очікувати в майбутньому?

- Нещодавно було проведено спеціальний тренінг для стюардів НСК «Олімпійський», на якому було в доступній формі пояснено, як спілкуватися з людьми із обмеженими можливостями. ФК «Динамо» (Київ) заохочує спілкування футболістів із уболівальниками. Незабаром планується ще одна подібна зустріч, але, враховуючи щільний графік команди, поки невідомо, коли саме.

- Зустрічаючись із уболівальниками – дітьми, студентами, представниками Парафан-клубу, – у футболістів підвищується відповідальність за результат?

- Це справді так. Футболіст одного з вітчизняних клубів, також посол CAFÉ, навіть сказав, що вболівальники із інвалідністю є таким собі енергетиком, батарейкою, яка заряджає їх на гру. А від сьогоднішньої зустрічі, впевнений, отримали позитивні емоції як футболіст, так і члени Парафан-клубу.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер