Перший тренувальний день нового сезону: зустрічі та прощання

Перший тренувальний день нового сезону: зустрічі та прощання

Динамівці Києва після майже трьох тижнів відпустки з'їхалися з усіх кінців світу в рідну обитель, аби почати підготовку до нового сезону.

Перше заняття

Наскільки прийдешній футбольний рік важливий для нашого клубу, говорити зайве. Дуже багато чого зараз поставлено на карту, команда повинна вийти на новий рівень гри і, нарешті, повернути собі трофеї, яких так сильно зачекалися вболівальники. Для цього потрібно добре попрацювати у найближчий місяць, про що напевно сказав Олег Блохін на загальнокомандному зборі, що передував першому тренуванню.

У ньому взяли участь 12 футболістів. Воротарі: Олександр Шовковський, Максим Коваль, Георгій Бущан. Захисники: Данило Силва, Сергій Люлька. Півзахисники: Олександр Алієв, Євген Макаренко, Сергій Сидорчук, Факундо Бертольо. Нападники: Марко Рубен, Адмір Мехмеді, Артем Кравець.

Завтра до команди приєднаються Лукман Аруна, Дуду, Віталій Буяльський, Владислав Калитвинцев та Андрій Цуріков. У цьому складі «Динамо» вирушить 16-го червня на збір до Австрії. Туди ж – двома групами, 19 і 21 червня - прибудуть гравці національних збірних, які на початку місяця захищали кольори своїх країн.

Стартове заняття тривало близько години і провів його тренер з фізпідготовки Віталій Кулиба. Під час першої частини тренування футболісти зробили пробіжку навколо поля, а у другій займались із медболами, так у спортивному світі називають обтяжені м'ячі.

Віталій запропонував цікаві вправи, що проходили в ігровій формі. Гравці розділилися на дві групи і змагалися в естафетах, виконуючи при цьому з м'ячами різні завдання. Бажання бути першим не на жарт завело гравців. Що вдієш, такий характер у справжніх майстрів футболу – кожен із них, нехай навіть на тренуванні, завжди хоче бути першим.

Тарас Михалик: «Дякую «Динамо» за все!»

Перед заняттям до Конча-Заспи заїхав Тарас Михалик. Сьогодні захисник отримав від клубу статус вільного агента і зайнявся пошуком нового клубу. Але роки, проведені у «біло-синій» футболці, назавжди залишаться в пам'яті Тараса. На базі він забрав особисті речі, попрощався з уже екс-партнерами, тренерами, обслуговуючим персоналом. А от від спілкування з приводу свого майбутнього ввічливо відмовився. «Дякую «Динамо» за все! Зовсім скоро повідомлю, де продовжу кар'єру», - зазначив Михалик. У найближчі дні на клубному сайті вийде інтерв'ю з Тарасом, де він пригадає найпам'ятніші епізоди своєї динамівської кар'єри.

Окрім Тараса Михалика свої виступи за «Динамо» завершив Тайє Тайво. Термін оренди захисника у «Мілана» завершився і він залишив Київ. Також, за словами Олега Блохіна, досягнута домовленість про перехід на правах оренди до «Дніпра» воротаря Дениса Бойка.

У суботу вранці в планах динамівців медобстеження у клініці «Борис». Увечері відбудеться тренування в Конча-Заспі, а в неділю, 16 червня, – виліт на підготовчий збір до австрійського Інсбруку.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацкого

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер