Перша осічка…

Перша осічка…

Як і очікувалося, перед поєдинком з «Борусією» Юрій Сьомін надав відпочинок ключовим виконавцям команди. В першу чергу це стосується Брауна Ідейє, Андрія Ярмоленка і Мігеля Велозу. Останній, до речі, як дискваліфікований на перший матч з німцями Хачеріді, а також Мілош Нінкович, і зовсім залишився в Києві.

З перших хвилин місце в атаці зайняв Марко Рубен, а під ним розташувалися Артем Мілевський і Раффаель. На флангах розмістилися Дуду і Гусєв, а в опорній зоні діяв Вукоєвич. У центрі захисту вийшли капітан команди Михалик і Бетао. Праворуч грав Даніло Сильва, а зліва - Тайво. Місце у воротах зайняв Максим Коваль.

Виконуючий обов'язки головного тренера «Ворскли» Сергій Свистун, для якого поєдинок з «Динамо» був дебютним у кар'єрі в якості головного тренера, зробив лише дві зміни в складі після поразки від «Шахтаря» в минулому турі з рахунком 4:1, після якого і був звільнений Вадим Євтушенко. Замість Матвєєва і Єременка на поле вийшли Громов і Кривошеєнко. Забігаючи наперед відзначимо, що в першій половині зустрічі ці два футболісти були чи не найбільш небезпечними у складі господарів поля.

Незважаючи на те, що на старті поєдинку м'яч більше контролювала «Ворскла», перший гольовий момент виник саме біля воріт полтавчан. На 10-й хвилині поєдинку Дуду прострілив у штрафний майданчик з лівого флангу, а Гусєв, який увірвався туди, завдав потужного удару, після чого м'яч влучив у поперечину і залишив межі поля. Господарі відповіли небезпечним ударом Безуса поруч зі штангою.

До середини тайму ігрова перевага киян зросла. Мали хороші нагоди відкрити рахунок Дуду та Гусєв, але, попри все, забити все ж вдалося господарям. Тайво помилився, віддаючи передачу Михалику, чим скористався молодий Громов, увірвавшись в штрафний майданчик і пославши м'яч точно між ніг Ковалю - 1:0.

Здавалося б, що пропущений м'яч повинен підштовхнути футболістів «Динамо» до більш активних дій, але цей гол мав абсолютно протилежний ефект. Команда буквально зупинилася, раз за разом пропускаючи небезпечні атаки «Ворскли». Настирнішим за всіх був Кривошеєнко, який двічі проривався до воріт Коваля. Кияни, в свою чергу, мали чудовий шанс відновити паритет. Дуду навісив зі штрафного на Мілевського, якого ніхто не атакував. Артем з лінії воротарського майданчика головою просто зобов'язаний був забивати.

У перерві матчу від Юрія Сьоміна чекали серйозних змін, і вони відбулися. Рубена, який за весь перший тайм торкнувся м'яча буквально два рази, замінив Ідейє, а замість Вукоєвича вийшов Гармаш.

На перших хвилинах другого тайму зрівняти рахунок цілком міг бразильський захисник «Динамо» Данило Сильва, який змістився до центру і пробив у ближній кут - Долганський з великими труднощами перевів м'яч на кутовий.

Раффаель, який і так не відрізнявся особливою активністю в першому таймі, зовсім знітився, а Артем Мілевський, не рахуючи упущеної можливості забити, востаннє у матчі запам'ятався уболівальникам в чи не ключовому епізоді зустрічі. На 57-й хвилині гри форвард в боротьбі з Чеснаковим впав на газон. Так як дія відбувалась на самій лінії штрафного майданчика, арбітр зустрічі вказав на 11-метровий удар, але після апеляцій полтавчан і консультацій з боковим рефері, якому після матчу Мілевський висловлював свою думку щодо даного епізоду, скасував своє рішення і призначив штрафний. Удар Тайво був не без зусиль парирував Долганським.

За 30 хвилин до кінця зустрічі Юрій Сьомін пішов ва-банк і випустив на поле Ярмоленка замість Данило Силви, але хоч якось загострити гру Андрію вдалося лише в останні хвилини зустрічі. Особливу небезпеку ніс його удар з лівої, який перевів на кутовий голкіпер за п'ять хвилин до фінального свистка.

У підсумку - перше фіаско «Динамо» в новому сезоні, що не може не турбувати напередодні матчу з «Борусією».

Епіцентр-Чемпіонат України. 6 тур

18.08.2012, м.Полтава, Стадіон «Ворскла» імені А. Бутовського. 10500

«Ворскла» - «Динамо» - 1:0 (1:0)

«Ворскла»: Долганський - кап, Даллку, Краснопьоров, Громов (Ткачук, 69), Безус, Маркоскі (Ліетава, 80), Кривошеєнко (Чичиков, 61), Чеснаков, Сапай, Янузі, Селін.

 «Динамо»: Коваль, Тайво, Михалик - кап, Бетао, Данило Сильва (Ярмоленко, 60), Дуду, Гусєв, Вукоєвич (Гармаш, 46), Раффаель, Мілевський, Рубен (Ідейє, 46).

Гол: Громов (25)

Попереджені: Янузі (32), Сапай (52), Долганський (89), Даллку (90 +4).

Юрій Вишневський

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер