Перша ліга. «Геліос» – «Динамо-2» – 0:3

Перша ліга. «Геліос» – «Динамо-2» – 0:3

У турнірі першої ліги «Динамо-2» стартувало лише в четвертому турі. Причина тому – участь великої групи гравців у фінальному турнірі Євро-2009 серед дев'ятнадцятирічних футболістів. Тепер команді Литовченка та Калитвинцева доведеться надолужувати втрачене, тобто зіграти матчі перших трьох турів.

Дивлячись з низів турнірної таблиці на суперників, які пішли вперед, молоді динамівці вирішили сходу взятися за справу і в першому ж матчі сезону 2009/10 перемогли в Харкові «Геліос» 3:0. У стартовому складі киян вийшло достатньо багато нових гравців. Багато хто з учасників минулого сезону пішов на підвищення – Бойко і Воронков віддані до оренди «Оболоні», Петров, Коркішко та Гармаш заявлені за першу команду «Динамо». Така доля «Динамо-2» - виховувати молодих виконавців і давати їм путівку до великого футболу.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. Команди обмінювалися небезпечними моментами, але або воротарі грали надійно, або м'яч проходив повз ворота. Друга половина розпочалася в аналогічному ключі, аж до 76-ї хвилини, коли гостям вдалося відкрити рахунок. Калитвинцев сильно пробив з-за меж штрафного майданчика, воротар невдало парирував м'яча, а Коваль опинився в потрібний час у потрібному місці й переправив сферу до сітки.

Після пропущеного м'яча господарі розкрилися, й підопічні Калитвинцева та Литовченка отримали більше простору для своїх атак. На 81-й хвилині Гриппа не реалізував вихід віч-на-віч із воротарем, але хвилиною пізніше Вадим виправився і вже вивів на побачення з Качоренком свого партнера Рибалку. Чемпіон Європи в складі збірної України (U-19) свого шансу не втратив, сильно пробивши під поперечину. Остаточний рахунок у матчі встановив Коваль уже в компенсований час, коли закинув м'яча за комірець голкіперу

Перша ліга. 4 тур

«Геліос» – «Динамо-2» – 0:3 (0:0).

«Геліос»:
Качоренко, Радіонов, Лебединець, Борзенко, Кіктьов (Шатило, 46), Гаді, Сумцов, Цабріа (Костюк, 26), Соломаха, Даудов, Фоменко (Чередниченко, 77).

«Динамо-2»: Кичак, Новак, Парцванія, Бутенін, Рижук, Кушніров, Д.Єременко (Щедрий, 66), Рибалка, В.Калитвинцев, Гриппа, Шевчук (Коваль, 66).

Голи: Коваль (76, 90+2), Рибалка (82).

Попереджені: Гаді (11), Соломаха (54) – Бутенін (71).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер