Перша ліга. «Динамо-2» – «Сталь» (Алчевськ) – 2:1

Перша ліга. «Динамо-2» – «Сталь» (Алчевськ) – 2:1

Друга динамівська команда приймала одного з лідерів турнірної таблиці – алчевську «Сталь». Андрій Гусін не міг розраховувати на кількох ключових футболістів через дискваліфікації та виклики до збірних різних вікових груп. Тому деяких гравців глядачі побачили не на своїх позиціях, а деякі вийшли на поле після тривалої відсутності.

У першому таймі підопічні Андрія Гусіна діяли зібрано й компактно, ні в чому не поступаючись супернику, а часто й перевершуючи його – як мінімум, за кількістю небезпечних моментів. Заволодівши ініціативою, наша команда відрізнялася активністю ближче до завершення тайму. Один лише Морозенко мав дві можливості відзначитися. Але спочатку Євген зі штрафного влучив у стінку, а потім його удар у дальній кут у красивому стрибку воротар парирував на кутовий. Непогано прострілював Суарес, уболівальники затамували подих, але м’яч прокотився вздовж лінії воріт. У гостей же запам’ятався лише небезпечний удар Окана-Стазі, коли після рикошету м’яч пішов на кутовий.

Усі найцікавіші події відбувалися після перерви. Другий тайм активніше розпочали гості. Стримавши стартовий натиск, господарі поступово відсунули гру від своїх воріт. Небезпечно пробив зі штрафного Морозенко, але трохи неточно, хороший удар вдався Суаресу – воротар із труднощами парирував м’яча на кутовий. Незабаром до воріт вивели Малина, але удар у Михайла вийшов несильним, і Пилипенко без зусиль забрав м’яча. А вже наступна атака нашої команди виявилася результативною. Макаренко, який у другому таймі грав на позиції правого захисника, краще за всіх розібрався у штрафному майданчику й завдав влучного удару з її центру!

Але раділи господарі недовго. На перший погляд, безпечний навіс Одинцова з правого флангу призвів до того, що м’яч залетів під поперечину – 1:1. Не стали зволікати з відповіддю й динамівці: Морозенко чудовим пасом вивів до воріт Прокипчука, і Ярослав, випередивши двох захисників, блискуче пробив у дальній кут – без шансів для воротаря. Відразу Прокипчук міг відзначитися ще раз, але Пилипенко надійний. Ще один момент мав Суарес, але після його хитрого удару з кута штрафного майданчика м’яч трохи розминувся з поперечиною. Словом, кінцівку зустрічі команда Гусіна провела в атаках і заслужено довела матч до перемоги.

Андрій ГУСІН, старший тренер «Динамо-2»:

- Дуже приємно, що ми сьогодні перемогли. Потрібно віддати належне величезній самовіддачі й настрою нашої команди – все ж таки, домашні матчі нам вдаються значно краще. Сьогодні були відсутні п’ять гравців основного складу, четверо з них – у розташуванні збірних, а Бутенін дискваліфікований. Як я не просив Яковенка, ані Люльку, ані Парцванию він, на жаль, не відпустив. Але, незважаючи на кадрові проблеми, ті хлопці, які вийшли на поле, у своїй більшості відіграли дуже добре. Ми створили більше моментів і заслужено перемогли. Сьогодні в матчі брали участь футболісти, які давно не виходили на поле. У нас завжди грають найсильніші: якщо їх не було раніше, значить, хтось був кращий за них. Зараз я сказав, що в них є шанс проявити себе, тому що через два матчі завершується чемпіонат, і з кимось доведеться розлучатися, а когось залишати. Це дуже важливий момент. Багатьох гравців це стимулювало, і вони показали хороший рівень. Гадаю, в них ще буде шанс проявити себе в нашій команді.

Що стосується Макаренка, я навіть думав його поставити центральним захисником. Звичайно, у нас є хлопці, які можуть дублювати відсутніх, але не до такої ж міри, що ми залишилися без двох центральних та крайніх захисників, нападників… Головне, є виконавці, які однаково успішно можуть грати на різних позиціях. Гадаю, Макаренко впорався.

Пропущений гол був швидше несподіваним, аніж швидким. Суперник просто зробив подачу за комір воротарю, як у матчі з білоцерківським «Арсеналом». Обидва голи нелогічні, потрібно подивитися повтор. Які завдання були у Прокипчука? Забити гол (сміється). Насправді, загострити гру. Для цього ми поміняли флангових футболістів, тому що я був незадоволений Щедрим, потім була вимушена заміна Адаменка, довелося перелаштовуватися. Хлопці вийшли з хорошим настроєм, і це допомогло виглядати гідно.

У роздягальні я дав підопічним додатковий день відпочинку, хоча зазвичай ніколи цього не роблю. Просто до наступного матчу в нас залишається вісім днів, тому я припускав подібне заохочення в разі перемоги. Є й грошові премії, затверджені керівництвом клубу, вони обмовляються до початку сезону, і я не можу на них вплинути.

Анатолій ВОЛОБУЄВ, головний тренер «Стали»:

- Ми знали, що в «Динамо» кілька людей поїхали до збірних. Можливо, це розслабило, а можливо невизначена ситуація з виїзними матчами – адже ми до останнього не знали, чи поїдемо до Києва. У нас скрутне фінансове становище, сьогодні, напевно, це вплинуло. Я незадоволений ані грою, ані результатом. Так погано ми ще ніколи не грали. Пропустили дитячий гол, змогли переламати перебіг гри та зрівняли рахунок. Я гадав, зіграємо, принаймні, внічию. Але, напевно, сьогодні не наш день. За боротьбою за вихід до Прем’єр-ліги ми не дивимося, а просто беремо участь, жодних завдань перед нами не ставиться. Хочу привітати молоду динамівську команду, вони сьогодні молодці – старалися, грали компактно. Гадаю, вони хочуть іти далі. Зі своїми ж хлопцями зараз поговорю, сварити їх я не маю морального права, тому що їм не все виплачено. У такій ситуації важко працювати. Але життя триває, я спробую їх заспокоїти. Можливо, все налагодиться.

Ярослав ПРОКИПЧУК, півзахисник «Динамо-2»:


- Ми нічим не гірші, ніж «Сталь», і більше хотіли перемогти, ніж вони. Передусім, щоб реабілітуватися за поразки на виїзді. Хоч ми там і граємо непогано, але результату немає. Сподіваюся, в наступному матчі в Ужгороді ми перервемо цю невдалу серію. Не вперше нам доводилося за нічийного результату схиляти шальки терезів на свою користь. Хлопці молодці, ніхто рук не опустив, пішли вперед і забили, вважаю, заслужений переможний м’яч. Було відчуття того, що ми все ж таки здобудемо перемогу. Такі передачі, як мені віддав Морозенко, ми відпрацьовуємо на тренуваннях. Він міг зіграти й по-іншому, але побачив, що я відкриваюся, і все склалося вдало. Я побачив вільний кут воріт – добре, що туди і поцілив.

Перша ліга. 32-й тур

«Динамо-2» – «Сталь» (Алчевськ) – 2:1 (0:0).

«Динамо-2»:
Загладько, Сухоцький, Козлов, Адаменко (Єрмаченко, 46; Боровець, 90), Новак, Щедрий (Прокипчук, 46), Морозенко, Макаренко, Суарес, Гриппа, Малин (Мединський, 71).

«Сталь»:
Пилипенко, Романюк, Єрмаков, Кондратюк, Чеботаєв, Гордя (Одинцов, 56), Колесниченко (Поступаленко, 58), Гавриш, Колінс (Палагнюк, 67), Окана-Стазі, Локтіонов (Сикорський, 73).

Голи: Макаренко (64), Прокипчук (74) – Одинцов (71).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер