Перша ліга. «Динамо-2» – «Прикарпаття» – 1:0

Перша ліга. «Динамо-2» – «Прикарпаття» – 1:0

Після трьох матчів без перемог другій динамівській команді нарешті вдалося виграти. Створивши безліч моментів у домашньому поєдинку із «Прикарпаттям», підопічні Андрія Гусіна задовольнилися одним забитим м’ячем, але і цього вистачило, щоб вибороти необхідні три очки.

Зі стартовим свистком господарі заволоділи ініціативою, і перший же удар по воротах став доволі небезпечним: Прокипчук, отримавши м’яча на правому фланзі, пробив із гострого кута, але воротар парирував м’яч на кутовий. Іноді футболісти навіть випереджали перебіг подій, часто опиняючись в офсайді. Максимально близьким до взяття воріт був Коваль, але м’яч після його удару поцілив у поперечину. Незабаром Макаренко та Морозенко розіграли штрафний, але удар останнього вийшов набагато вище воріт. І все це лише в перші десять хвилин гри. Опис подальших моментів Коваля, Макаренко та Морозенко зайняв би кілька сторінок, але жоден із них так і не перетворився на гол. Старався і Гриппа, який обіграв захисника, але випустив м’яча за лицьову лінію. За свою завзятість наша команда була винагороджена – на останній хвилині тайму Морозенко блискуче пробив зі штрафного метрів із 30-ти від воріт прямо в праву «дев’ятку». Майже відразу після цього команди вирушили до роздягальні. Але справедливості заради варто відзначити, що й Кичаку кілька разів доводилося рятувати свою команду – зокрема, після небезпечного штрафного у виконанні Козоріза голкіпер парирував м’яча на кутовий.

Після перерви до головних дійових осіб приєдналися Малин та Єрмаченко. На жаль, перший опинився в офсайді, коли Макаренко блискуче відібрав м’яча й організував атаку два в два. Впродовж усього другого тайму «Динамо-2» не зменшувало обертів, атакуючи гостро й різноманітно. З виходом на поле Єрмаченка збільшилася швидкість на правому фланзі. У гостей же в атаці не виходило майже нічого. Динамівські захисники не лише ліквідовували щонайменшу небезпеку ще на підступах до штрафного майданчика, але й влучними передачами починали контратаки, а за нагоди самі підключалися до дій попереду. Зокрема, Люлька змістився на лівий фланг, обіграв захисника, віддав м’яча під удар Малину, той далі на Макаренка, але з його ударом впоралися захисники. Ще раз Сергій пробив здалеку, але м’яча забрав воротар. Словом, якби підопічні Гусіна реалізували хоча б половину своїх моментів, рахунок міг бути двозначним.

Недаремно після матчу Андрій Гусін був незадоволеним:

- Кажуть, у футболі найголовніше – це результат. Сьогодні він є, але якість гри мене не задовольняє. У багатьох хлопців була присутньою недооцінка суперника, хоча ми налаштовували команду на те, що так просто очок нам ніхто не віддасть. На жаль, це зрозуміли не всі. Деяких хлопців можна було змінювати ще в першому таймі, але ми вирішили почекати. У другому таймі створили достатню кількість моментів, щоб забити, але проявилася ще одна наша проблема – реалізація. Сподіваюся, нам її до снаги вирішити. Оскільки команда все ж таки перемогла, настрій у хлопців покращав. Але я не сказав би, що відсутність перемог у кількох матчах психологічно на когось тиснула. Засмучує лише те, що бойовий настрій був недостатньо високим. Навіть аутсайдера ми поки не можемо обіграти малою кров’ю. У нас не настільки високий клас, щоб грати в півноги.

Євген Морозенко, півзахисник «Динамо-2»:

- Ви самі бачили, що сьогодні гра була важкою. Андрій Леонідович нас про це попереджав. Не сказав би, що в нас усе виходило в атаці, ми дуже багато не забили. Тренер був незадоволеним тим, що ми діяли безвідповідально, простежувався певний академізм. Видно, погано налаштувалися, але в другому таймі додали, і гра дещо покращилася. Що стосується суперника, західні команди завжди відрізняються характером та бойовитістю. Вони боролися до останнього, їм потрібно віддати належне за самовіддачу. Сьогоднішня перемога підняла настрій у плані результату, але не в плані гри. На тренуваннях ми над цим попрацюємо й обов’язково додамо. Намагаюся частіше бити з дальньої відстані, але іноді суперники не дають цього робити. Напевно, перед грою переглядають наші матчі й роблять висновки (посміхається).

Перша ліга. 26-й тур

«Динамо-2» – «Прикарпаття» – 1:0 (1:0).

«Динамо-2»:
Кичак, Люлька, Парцванія, Рижук, Новак, Боришкевич (Бутенін, 79), Морозенко, Макаренко, Прокипчук (Єрмаченко, 60), Гриппа (Суарес, 46), В.Коваль (Малин, 46).

«Прикарпаття»: Романенко, Пономаренко, Плехтяк, Гребінський, Ковальчук, Стоцький (Луцик, 32; Барчук, 82), Антонюк, Козоріз, Герасименко (Вірастюк, 55), Ревуцький (Згура, 75), Сокол (Микуляк, 68).

Гол: Морозенко (44).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер