Перша ліга. «Динамо-2» – ПФК «Севастополь» – 1:0

Перша ліга. «Динамо-2» – ПФК «Севастополь» – 1:0

Друга команда «Динамо» в рамках 23-го туру приймала на своєму полі беззаперечного лідера, головного претендента на вихід до Прем'єр-ліги – ПФК «Севастополь».

Із перших хвилин юні динамівці намагалися не боятися на фоні досвідченіших суперників, і присутні на базі в Чапаївці глядачі не нудьгували підчас перегляду футболу. Більше того, найреальніші моменти в першому таймі створили саме підопічні Геннадія Литовченка та Юрія Калитвинцева. На 13-й хвилині Сергій Шевчук вискочив віч-на-віч із воротарем, але з гострого кута пробив прямо у воротаря, а ближче до середини тайму після подачі з кутового м'яч після удару когось із динамівців по навісній траєкторії влучив у поперечину. З моментів біля воріт Рудько варто пригадати хіба що небезпечний удар головою у виконанні Гололобова на початку матчу – м'яч пролетів поряд зі стійкою.

Другий тайм уже активніше розпочали гості, а наші хлопці вимушені були основну увагу зосередити на захисті власних володінь. Худоб'яку пощастило відзначитися, щоправда, гол було відмінено через офсайд, а після удару Жабокрицького м'яч влучив у стійку. На 72-й хвилині ще один небезпечний момент виник після стандартного положення, коли після подачі з кутового головою пробивав Степанов – м'яч пролетів поряд зі стійкою. Надалі динамівцям вдалося відсунути гру від своїх воріт, а незабаром і забити самим. Теміле за рахунок індивідуальних дій накрутив кількох захисників у районі півкола біля штрафного майданчика і спрямував м'яча повз воротаря.

У гостей залишалося ще кілька хвилин, щоб уникнути поразки, але підопічні Литовченка та Калитвинцева втримали здобуту перевагу. Таким чином, «Динамо-2» здобуло перемогу над лідером, і, очевидно, підніметься в турнірній таблиці.

Геннадій Литовченко, старший тренер «Динамо-2»:

- Після невдачі у Львові хлопці хотіли реабілітуватися. Сьогодні була, в принципі, рівна гра з гострими моментами біля обох воріт. Могли забити як ми, так і суперник. Більше пощастило нам. У виїзному матчі проти ПФК «Севастополь» ми зазнали розгромної поразки – 5:0, тому налаштувалися на цю гру дуже серйозно. Перед матчем поговорили з хлопцями, сказали, щоб не припускалися тих помилок, які були в Севастополі. Але помилки були і будуть. Грають футболісти молоді, тому тепер головне – уникати помилок і вчитися.

Євген Новак, захисник «Динамо-2»:

- ПФК «Севастополь» - складний суперник, досвідчена команда. Але не більше того. Звичайно, відчувається, що вони зараз у турнірній таблиці на першому місці, але ми надійно зіграли в обороні, забили гол. У другому таймі відійшли до своїх воріт і більше грали на контратаках, у нас була наперед намічена така тактика. Не хочеться згадувати попередній матч, коли ми програли, пропустивши п'ять м'ячів. На жаль, таке трапляється, але сьогодні ми реабілітувалися.

Сергій Рибалка, півзахисник «Динамо-2»:

- Гра була важкою, адже наш суперник лідер, знаходиться на першому місці в турнірній таблиці. Останні ігри в нас не дуже вдавалися, тому сьогодні грали на перемогу, серйозно налаштовувалися на матч. Дуже хотіли перемогти і досягти високого результату. Свою гру оцінюю нормально. Грав «опорником». Забити не вдалося, але попереду ще є ігри.

Перша ліга. 23-й тур

«Динамо-2» – ПФК «Севастополь» – 1:0 (0:0).


«Динамо-2»: Рудько, Допілка, Новак, Бутенін, Родіна, Кушніров, Д.Єременко (Боровець, 61), Рибалка, Дієго Суарес (Коваль, 71), Теміле, С.Шевчук (Гаврась, 83).

Гол: Теміле (87).

Яна Котик, спеціально для Інформаційного відділу ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер