Перша ліга. «Динамо-2» – МФК «Миколаїв» – 1:0

Перша ліга. «Динамо-2» – МФК «Миколаїв» – 1:0

Останню перемогу підопічні Андрія Гусіна здобули ще в першому турі, після чого було три поспіль поразки. Але в матчі з МФК «Миколаєвим» цю сумну традицію, нарешті, вдалося перервати завдяки єдиному голу Коваля.

Перший небезпечний удар у матчі записав на свій рахунок саме Володимир – він справа добре закручував м’яча в дальній кут, але трохи не влучив. Утім, уже в одній із наступних атак Коваль реабілітувався: Гриппа блискучим пасом вивів нападника віч-на-віч із воротарем, і Володимир без зусиль переграв Боброва! Відразу він міг повторити трюк, але двічі поспіль опинився в оффсайді. Естафету активного форварда перехопили півзахисники – Суарес ефектним ударом у падінні спрямував м’яча в поперечину, а з добиванням Макаренка впорався воротар, кінчиками пальців дотягнувшись до м’яча. Гриппі гості взагалі мають виразити величезну вдячність: Вадим, вийшовши віч-на-віч із воротарем, за повного потурання захисту схибив лише на кілька сантиметрів. Адже воротар уже був безсилий. Відразу гості ледь не покарали «біло-синіх» – після навісу з лівого флангу Бровкін розстріляв Рудька, але зробив це рукою, тому суддя взяття воріт скасував, а нападнику показав жовту картку.

Після перерви ситуація на полі не змінилася, атаки динамівців накочувалися на ворота «Миколаєва» одна за одною. Наша команда активно використовувала фланги, зокрема, після навісу Гемеги все правильно робив Суарес – добре прийняв м’яча і пробив впритул, але в останню мить захисник підставив ногу. Продовжував проявляти активність і Коваль, але з його ударами впорався воротар. Добре пройшов по центру Макаренко, але його потужний удар прийняв на себе захисник. А під час однієї з рідкісних атак гостей на ворота «Динамо-2» ледь не забив Литовченко, але Рудько врятував. Ближче до завершення матчу наша команда трохи зменшила оберти, а контратаки гостей були все більш небезпечними. Але тренер вчасно провів заміни, і наші хлопці змогли зберегти переможний рахунок.

У цілому, гра повністю проходила під диктування динамівців, які володіли повною перевагою. Миколаєвці же, які за чотири попередніх тури не набрали жодного очка, хоч і зважилися на кардинальні зміни у складі, результату все ж не домоглися.

Андрій Гусін, старший тренер «Динамо-2»:

- Я дуже радий, що ми перемогли, це було головною метою сьогоднішнього матчу. Після трьох поразок із психологічної точки зору було непросто налаштувати хлопців і зробити так, щоб вони повірили в себе. Почали ми добре, жваво й активно пресингували суперника, створили непогані моменти й могли забити ще м’ячі три. У перерві я налаштовував хлопців, що легко не буде. Характер матчу змінився, суперник став грати агресивніше. Ми ж перебудувалися з урахуванням того, що в першому таймі був високий темп, і нам потрібно було зіграти за рахунок простору, який надав суперник. Ми провели кілька швидких атак, але зіграли не зовсім так, як хотілося б. Якщо гості й не створили біля наших воріт стовідсоткових моментів, то напруга була. Також великий плюс у тому, що ми зіграли на нуль у захисті після вісьмох пропущених м’ячів в останніх трьох матчах. Тому просування вперед є. Сьогодні одним із найкращих у матчі був Суарес, але свої моменти він не реалізував, точно так, як і Гриппа, який виходив віч-на-віч. Будемо намагатися забивати більше й радувати наших уболівальників. Але майстерність у нас поки не на такому високому рівні, як хотілося б.

- Судячи з того, як грає Гемега, адаптація в колективі випускників Академії минула добре?

- Віталій сьогодні добре виглядав, він вписується в концепцію нашої гри, доволі рухливий, мобільний, добре обігрує суперників, від нього виходить гострота – якраз те, що нам потрібне. Хобленко ж поки має не так багато ігрового часу, але в цій ситуації все залежить від нього, адже на тренуваннях він виглядає добре, багато рухається. Але поки він не в нацкращих кондиціях у порівнянні з іншими форвардами, інакше він виходив би на поле частіше. Але ми йому дамо шанс, він вже виходив на заміну. Ці хлопці поступово вливаються в колектив. Ісраїлова ж ми поки не можемо заявити, оскільки в нього проблеми з громадянством, він поки просто тренується з нами.

- Морозенко після травми ще не в найкращій формі?

- Сьогодні Женя виглядав слабо, він не підсилив гру попереду, що призвело до того, що ми сіли глибше. Я підсвідомо розумію, що він не в оптимальних кондиціях, але це футболіст, який може грати краще. Я даю йому шанс набрати ці кондиції у грі. Морозенко не буде діяти, як йому хочеться, необхідно грати на команду. Йому потрібно перелаштуватися.

- Володимир Коваль забиває вже в другому матчі поспіль, його прогрес помітний?

- Ми вже давно не забивали, добре, коли нападнику це вдається робити. У наших форвардів є багато моментів, але реалізація підводить. Це сьогодні ми змогли створити п’ять голевих моментів. А в наступному їх може й не бути.

- Які перспективи Коркішка? Чи зможе він найближчим часом стати бойовою одиницею «Динамо-2»?

- Поки він не в оптимальній формі через те, що багато пропустив і зараз виглядає непереконливо. Дмитро важкуватий і слабкий фізично, але поступово він повертає собі необхідні кондиції. У нього, як і у Фартушняка, невеликі проблеми із привідним м’язом стегна. Їм потрібен час, щоб влитися в роботу й адаптуватися до навантажень.

- Позаду п’ять турів першості. Які перші підсумки можна підбити?

- Позначилися невеликі проблеми в обороні. Нам непросто, оскільки в нас не так багато виконавців. Не дай Боже, хтось із захисників отримає травму, і в нас можуть виникнути серйозні проблеми. Тому нам обов’язково потрібно підсилюватися. Ну а в цілому, старт вийшов не дуже вдалим. Ми погано зіграли в Охтирці, коли отримали два вилучення вже в першому таймі. У Кіровограді, на мій погляд, також програли незаслужено. Виїзні матчі нам як і раніше, не вдаються.

* * *

Євген Макаренко, півзахисник «Динамо-2»:

- Ми дуже хотіли реабілітуватися після трьох невдалих ігор, точно так, як і команда суперника, яка в попередніх турах зазнала чотирьох поразок. Тому кожна з команд грала на перемогу. Але нам три очки були потрібнішими, все ж таки грали вдома, перед своїми вболівальниками, та й керівництво клубу спостерігало за поєдинком. Не назвав би «Миколаїв» аутсайдером, швидше середняком першої ліги. Ми дивилися відео їхніх поєдинків, і можу сказати, що це непогана команда. Сьогодні ми забили лише один м’яч, якби Гриппа був точнішим, виходячи віч-на-віч, було б значно легше, і нервової кінцівки вдалося б уникнути. Навпаки, можливо, забили б ще і третій м’яч. А так, наприкінці ми трохи втомилися й підсіли, а суперник почав бити вперед і нагнітати обстановку. Але тренер провів необхідні заміни і трохи збив темп.

Останнім часом виїзні матчі нам даються важче, оскільки вдома і стіни допомагають. Крім того, хоча скаржитися на суддівство недобре, але воно не завжди коректне.

* * *

Віталій Гемега, нападник «Динамо-2»:

- Перш ніж потрапити до другої команди, випускники Академії пройшли жорсткий відбір, усі хлопці намагалися показати себе з найкращого боку, боролися й докладали всіх зусиль, щоб закріпитися. Так сталося, що залишили мене й Хобленка. Тут у нас багато старших друзів із Академії, вони нас підтримують і допомагають. Мій дебют відбувся в другому таймі матчу проти білоцерківського «Арсеналу». Зіграв, начебто, непогано, але шкода, що програли. Поки важко перелаштуватися з дитячого футболу на дорослий. На юнацькому рівні суперники дозволяли зробити паузу, перепочити, а в першій лізі такі швидкості, що мені поки важко проводити на полі весь ігровий час. Але я вже повністю адаптувався, і сподіваюся, що незабаром зможу працювати на 100% усі 90 хвилин матчу. А спочатку було важко, оскільки хлопці не знали моїх найкращих якостей, не завжди віддавали передачі й іноді ставилися з недовірою. Але зараз ми зігралися, і взаємодія стала значно кращою. Я фланговий нападник, але від оборонних функцій також не звільнений. Під час атак суперника я маю закривати дальню стійку чи зміщуватися в середину, тобто, я не чистий крайній нападник, а граю на всій бровці. Зазвичай тренер дає установку боротися, проявляти більше агресії, грати попереду, але не забувати й відпрацьовувати позаду. Найчастіше на лівому фланзі ми граємо разом із Сухоцьким. Із Артемом ми добре зігралися, він мені багато підказує, з ним дуже комфортно грати, адже ми чудово один одного розуміємо.

Перша ліга. 5-й тур

«Динамо-2» – МФК «Миколаїв» – 1:0 (1:0).

«Динамо-2»:
Рудько, Бутенін, Новак, Макаренко, Суарес, Гриппа (Морозенко, 60), В.Коваль (Фостяк, 85), Сухоцький, Адаменко (Сухомлинов, 81), Гемега (Прокипчук, 82), Рижук.

МФК «Миколаїв»: Бобров, Маткевич, Войцеховський, Волков, Колодін (Зарічнюк, 46), Ліщук, Тарасенко (Литовченко, 46), Чаус (Папірович, 46), Бровкін, Ковальов (Гостєв, 67), Гудзикевич.

Гол: В.Коваль (22).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер