Перша ліга. «Динамо-2» – «Геліос» – 1:0

Перша ліга. «Динамо-2» – «Геліос» – 1:0

Продовжує чергувати перемоги з поразками друга команда «Динамо». Цього разу підопічні Геннадія Литовченка вдома переграли «Геліос». У дебюті зустрічі Шевчук із флангу прострілив на лінію площі воріт. М'яч дійшов до Оберемка, на удар якого Качоренко спромігся зреагувати. Незабаром Оберемку вдався хороший прохід до штрафного майданчика суперника. По дорозі динамівець обіграв захисника і добре пробив – трибуни затамували подих, але м'яч пройшов трохи вище воріт. До середини тайму гра перемістилася ближче до центру поля. Воротам один одного суперники загрожували переважно зі стандартів, які не відзначалися особливою небезпекою. У харків'ян найреальніший момент для взяття воріт був у Акименка. Через кілька хвилин після нього динамівці розіграли блискучу атаку, в завершальній стадії якої Коваль низом прострілив уздовж воріт на Суареса, і Дієго вбив м'яча до сітки воріт!

Після перерви «Геліос» пішов уперед великими силами. Даудов від правого прапорця навісив зі штрафного – Парцванія вибив м'яча на кутовий. Даудов знову подав, Борзенко перебуваючи біля ближньої стійки пробив вище воріт. У відповідь Кушніров несподівано вдарив по воротах «Геліоса» з-за штрафного майданчика – Качоренко перевів м'яча на кутовий. Гості старанно атакували в той час, що залишився до фінального свистка, але припускалися багатьох помилок. Тому реальна небезпека біля воріт Загладька виникала рідко. Запам'ятався потужний удар Тарасенка й надійні дії воротаря. Приділивши більше уваги захисту, динамівці довели матч до перемоги.

Геннадій ЛИТОВЧЕНКО, старший тренер «Динамо-2»:


- Суарес забив вже три м'ячі, були у нього ще моменти, які він не реалізував. Це питання виконавської майстерності. Що стосується Загладька, у нього сьогодні було не так багато роботи, лише кілька моментів, коли він справді врятував. Були матчі, в яких він і частіше рятував. Минулого року ми зіграли з ними внічию вдома, а на виїзді здобули перемогу. У нинішньому сезоні сталося навпаки. Важко довелося після тривалого переїзду з Бурштина, де ми грали лише кілька днів тому. Але хлопці молодці, всі витримали, фізично не поступилися. Адже вийшов майже такий же склад, що і з «Енергетиком». У другому таймі довлів результат, тому кінцівка вийшла знервованою. Все ж таки, розпочалося друге коло, ми мали забути, що було раніше, а набирати нові очки і прогресувати. Що стосується Шевчука, Парцванії, Рибалки, Люльки, їм уже час грати в командах Прем'єр-ліги. Хоча б в оренді, там зовсім інші завдання, більш майстерні партнери. А тут вони найдосвідченіші серед інших. Те ж саме стосується Допілки. Він нам дуже допомагає, особливо коли нема кого ставити на проблемні позиції.

Темур ПАРЦВАНІЯ, захисник «Динамо-2»:

- У першому таймі була цікавіша гра, нам потрібно було домогтися результату. Хлопці бігли вперед. Після забитого м'яча трохи заспокоїлися. А в другому таймі переважно грали на утримання рахунку. Гадаю, оборона зіграла нормально, але могла ще краще. Наприкінці, коли «Геліос» організував фінальний штурм, було непросто, але ми правильно пересувалися, а в кількох епізодах врятував Загладько.

Сергій РИБАЛКА, півзахисник «Динамо-2»:

- У першому таймі ми повністю володіли перевагою, атакували. «Геліос» майже нічого не створив. Після перерви трохи підсіли, можливо, позначається завершення сезону. Тренери попросили зіграти на результат, тому ми намагалися утримати переможний рахунок. У мене також був момент відзначитися, але добре зіграв воротар суперника, втім, як і в першому таймі, коли пробивав Оберемко. Адже гол, здавалося, був «стовідсотковим». Коли забивав Суарес, ми використали награну на тренуваннях модель – правий захисник отримав м'яча, закинув його за голову захиснику гостей, Коваль із флангу прострілив, а Дієго блискуче вбіг до штрафного майданчика і спрямував м'яча до воріт.

Перша ліга. 19 тур

«Динамо-2» – «Геліос» – 1:0 (1:0).

«Динамо-2»:
Загладько, Парцванія, Кушніров, Суарес, Рибалка, В.Коваль (Мединський, 83), Боришкевич, Люлька, Шевчук (Макаренко, 69), Оберемко, Новак.

«Геліос»: Качоренко, Лобойко, Даудов (Радіонов, 84), Тарасенко (Шегда, 90), Сумцов (Соломаха, 46), Євстафієв, Буличев, Платонов, Фоменко, Борзенко, Акименко.

Гол: Суарес (34).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер