Перша ліга. «Динамо-2» – ФК «Львів» – 2:1

Перша ліга. «Динамо-2» – ФК «Львів» – 2:1
Є друга перемога!; фото М.Губський

Обігравши вдома ФК «Львів», «Динамо-2» здобуло другу поспіль перемогу на старті сезону. Заволодівши ініціативою з початку матчу, динамівці почали атакувати. Перший удар Щедрого виявився неточним, а з другої спроби господарі відкрили рахунок. На 13-й хвилині Парцванія віддав хороший пас з глибини поля Ковалю, який забігав по правому флангу, і Володимир точним ударом відправив м’яча до воріт – 1:0. Не заспокоївшись на цьому, динамівці спробували збільшити рахунок, але після удару Калитвинцева зі штрафного воротарю, хоч і не без зусиль, все ж таки вдалося зафіксувати м’яча. Гості в боргу не залишилися – Ільків небезпечно подав зі штрафного з лівого флангу, Мандзюк у падінні пробив головою, але Кичак кінчиками пальців спромігся перевести м’яча на кутовий. А після закінчення півгодини гри захисник Парцванія вдало прибіг до штрафного майданчика на подачу кутового Рибалки і відправив м’яча повз воротаря, який навіть не встиг зреагувати на удар. Такий хід подій не збентежив львівських уболівальників, яких до Києва прибула значна кількість. Вони продовжували галасувати, бити в барабани і всіляко підтримувати свою команду. Незадовго до свистка на перерву поперечина зіграла за нашу команду, прийнявши на себе удар Танчика.

Невідомо, яка розмова відбулася в перерві в роздягальні торішніх учасників прем’єр-ліги, але, очевидно, футболісти ФК «Львів» послухали слова свого тренера. Вже за три хвилини після відновлення гри м’яч, відскочивши від лівої стійки, потрапив до Федорчука, який відправив його повз Кичака у ворота – 2:1. Гості, яких надихнув успіх, почали пресингувати суперника. В одному з епізодів від гола динамівців врятувала хрестовина. Обстукавши всі стійки і поперечину, львів’яни змушували часто вступати в гру динамівського воротаря Кичака. Лише кінчиками пальців Артем зміг перевести на кутовий м’яча після удару Чепурненка. А після подачі «стандарту» захисники самовіддано кинулися під м’яча, вибивши його в поле. Небезпечний удар біля протилежних воріт можна пригадати тільки на початку тайму, коли Шевчук пройшов правим флангом, зробив передачу на Щедрого, але м’яч, торкнувшись когось із захисників, вилетів на кутовий. Втім, динамівська оборона не здригнулася. Стримавши атаки суперника, наша команда спромоглася зберегти прийнятний для себе результат і довести матч до переможного завершення.

 
* * *

Ігор ЯВОРСЬКИЙ, головний тренер ФК «Львів»:

- Хочу сказати, що ми розчаровані результатом. Ми не заслуговували на поразку. Хоча перший тайм провалили, але після перерви команда проявила характер. Шкода, не спромоглися реалізувати голеві можливості, які мали. А «Динамо» вітаю з перемогою.

- В першому і в другому таймі ми побачили дві різні команди. Що ви сказали підопічним у перерві?

- Скажу чесно, ми достатньо жорстко поговорили, я їм навів приклад «Ліверпуля», який у фіналі Ліги чемпіонів після першого тайму програвав «Мілану» з рахунком 0:3, але зумів зрівняти рахунок і в результаті перемогти. Гадаю, до когось це дійшло. Але я завжди говорю, що у футбол потрібно грати з першої до останньої хвилини. Команда суперника сьогодні нас покарала за те, що на перший тайм ми вийшли в трохи «розібраному» стані.

 
* * *
 
Геннадій ЛИТОВЧЕНКО, старший тренер «Динамо-2»:

- Сьогодні ми провели два різних тайми. Напевно, позначилося те, що результат першого матчу був також для нас позитивним. Можливо, молоді хлопці сприйняли рахунок 3:0 як належне і вирішили, що в першій лізі команди грають в юнацький футбол. Другий тайм показав, що є багато чого, над чим нам потрібно працювати. В принципі, що хотіли побачити у виконанні футболістів у першому таймі, ми побачили. Можливо, позначився фізичний стан гравців, але в основному – відсутність одного-двох досвідчених виконавців, щоб направляти молодь. Є футболісти, які сьогодні розчарували. Коли ми проводили заміни, хотіли підсилити гру, але не склалося. Очевидно, деякі не розуміють, в якій команді вони знаходяться, з ними будемо розмовляти та розбирати гру.

- Сьогодні гол забив захисник Парцванія. Ви дали йому установку підключатися до атак?

- Так. У нас є награні комбінації. Якщо ви помітили, саме цю ми награємо вже другий рік, а результат вона принесла тільки сьогодні.

- Питання з приводу Допілки – з першої команди до другої просто так не переводять…

- У першій команді на нього не розраховують. У нього були пропозиції вирушити до оренди, але потім все стихнуло. А такий досвідчений футболіст, як він, нам потрібен. Його досвід допоможе молодим хлопцям почувати себе на полі впевненіше. Олег тренувався не з першою командою, а з дублем, тому ви можете бачити, в якому він стані. Потрібен час, щоб привести його до ладу.

- Чому чемпіон Європи Дмитро Єременко пішов в оренду до «Волині»?

- Надійшла пропозиція, Діма погодився. Оскільки на його позицію в нас багато претендентів, ми не стали його відмовляти. Можливо, у «Волині» завдання вищі, Кварцяний на нього розраховує і бачить у складі, то чому б не спробувати свої сили в іншому колективі? У нас все ж таки важко грати, в команді всі молоді футболісти, а там є досвідченіші хлопці, які зможуть йому щось підказати.
 
 
* * *

Темур ПАРЦВАНІЯ, захисник «Динамо-2»:

- У першому таймі наша команда виглядала впевненіше, хлопці старалися, але після перерви нам сказали «відійти». Багато хлопців ще не встигли зігратися, тому і з’явилися проблеми. Комбінацію, після якої я забив, ми награвали на останньому тренуванні, добре, що вийшло втілити її у грі. Звичайно, непросто грати проти досвідченіших хлопців, які до того ж у минулому сезоні ще виступали в прем’єр-лізі. Чи часто трапляється забити гол і віддати голеву передачу? Нечасто. Це мій перший гол за «Динамо», гадаю, не обійшлося й без везіння.

 
* * *

Михайло МАЛИН, нападник «Динамо-2»

- Половину другого тайму я провів у запасі, тому не можу сказати, чому він вийшов таким напруженим. Дуже хвилювався за хлопців. Увійти до гри було важко, оскільки суперник на куражі пішов уперед, а нам потрібно було відіграватися. Нам було важче емоційно, ніж технічно. Я вже давно не забивав, цього сезону все ніяк не вдається відзначитися. Але гадаю, ще заб’ю, головне, щоб моменти були.

Перша ліга. 5 тур

«Динамо-2» – ФК «Львів» – 2:1


«Динамо-2»: Кичак, Допілка (Бутенін, 60), Парцванія, Родіна, Новак, Кушніров, Щедрий, Рибалка, Калітвінцев (Морозенко, 46), Гриппа (Шевчук, 55), Коваль (Долгий, 77).

ФК «Львів»:
Шевчук, Романюк, Розгон, Гальчук, Ільків, Лупашко, Федорчук, Танчик (Грицай, 85), Б.Баранець (Зозуля, 80), Панас (Худзік, 46), Мандзюк (Чепурненко, 62).

Голи: Коваль (13), Парцванія (28) – Федорчук (49).

Дивіться фотогалерею матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер