Перша група динамівців пройшла медобстеження (+ ВІДЕО)

Перша група динамівців пройшла медобстеження (+ ВІДЕО)

Хтось відпочивав на морях, провідував рідних і близьких. Для деяких футболістів відпочинок тривав менше, оскільки вони брали участь в матчах молодіжної збірної України. Але, в будь-якому випадку, все набралися позитивних емоцій і сил перед тренувальними зборами та насиченою першою частиною сезону 2016/17.

Як завжди, футболістів поділили на дві групи.

Динамівці почали з'їжджатися до клініки «Борис» на дев'яту годину ранку. Найбільш пунктуальними традиційно виявилися воротар Олександр Шовковський і Артур Рудько, а також півзахисники Павло Оріховський, Віталій Буяльський та нападник Артем Бесєдін, які з'явилися раніше за всіх.

Незабаром прийшли Віктор Циганков, Павло Лук'янчук, Олександр Андрієвський, Георгій Бущан. Також раніше впоратися з медоглядом вирішили Максим Коваль і Сергій Мякушко. У перший день проходили лікарів Микита Бурда, Євген Макаренко та Артем Кравець.

Відзначимо, що серед футболістів, які проходять медогляд, немає Олега Гусєва. Як повідомили динамівські лікарі, півзахисник буде проходити медобстеження трохи пізніше, окремо від інших.

Після розставання завдовжки в місяць було видно, що гравці скучили одне за дружку: обійми, обмін враженнями про проведену відпустку. Максим Коваль розповідав про період, проведеному в оренді в датському «Оденсе» і ділився враженнями від виступу в чемпіонаті Данії.

У порядку черги гравці заходили до кабінетів невропатолога, терапевта, травматолога, окуліста, лора. Зробили кардіограму, УЗД черевної порожнини та серця. Також здали весь спектр аналізів, виміряли тиск та антропометричні дані. Причому найбільше часу футболісти проводили в кабінеті УЗД, оскільки обстеження було більш ніж ретельно.

Як і в минулі рази, пройшли динамівці і додаткову діагностику - ультразвукове дослідження судин шиї та головного мозку, так званий доплер, який вже став традиційним. Пов'язано це з тим, що гравці часто б'ють по м'ячу головою, і в результаті відбуваються навантажувальні зміни в шийному і грудному відділах хребта, які вимагають особливого контролю.

За словами самих гравців, на обстеження, яке виявилося, як завжди, досить ретельним і поглибленим, кожен з них в середньому витратив від години до півтори години.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацький

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер