Перед грою «Зоря» – «Динамо». Луганське весняне правило із винятком

Перед грою «Зоря» – «Динамо». Луганське весняне правило із винятком

Незважаючи на прірву, що розділяє суперників у турнірній таблиці, очікується все ж серйозна боротьба. «Зоря» навесні боролася з усіх сил у всіх матчах, окрім, судячи з усього, одного. Якого? Дізнаєтеся, ознайомившись із нескладною статистикою...

Після того, як «Зоря» у 18-му турі поточного чемпіонату Прем'єр-ліги поступилася в Олександрії місцевому клубу з однойменною назвою (0:1), старшого тренера луганчан 54-річний Анатолія Чанцева, який очолював команду з грудня 2009 року, було відправлено у відставку, а на його місце було призначено 46-річного Юрія Вернидуба, який із 2001-го року працював у запорізькому «Металурзі».

Отримавши у своє розпорядження дев'ять нових кваліфікованих виконавців (два воротарі, три захисника, два півзахисника та два нападники), з яких він і сформував практично новий колектив, Вернидуб із перших весняних турів разом зі своїми гравцями став набирати очки, відриваючись від передостаннього місця, яке «Зоря» посідала після осінньої частини сезону. За вісім турів після зимової перерви команда набрала 12 очок, рівно стільки ж, скільки за перші 20 турів чемпіонату!

За цей відрізок луганчани програли лише «Дніпру» (1:3) та «Шахтарю» (1:5) показуючи в цілому бойовий та добротний футбол.

Окремо у цьому ряду стоїть по своєму унікальний матч із сусідами з Донецька. І цьому немає ніякого перебільшення. За всі 90 хвилин гри 27-го туру арбітр зустрічі Юрій Можаровський не показав гравцям жодного попередження. Нічого подібного не було зафіксовано в жодному з усіх 63-х матчів (!) весняної частини чемпіонату України! Для порівняння, у грі першого кола з «Шахтарем», в якій «Зоря» на «Донбас-Арені» вела до передостанньої хвилини першого тайму 1:0, але поступилася в підсумку 4:1, її гравці заробили три попередження, а вже у 2012 році у програній грі з «Дніпром» футболісти з Луганська були покарані чотирма «гірчичниками», а в матчі з «Чорноморцем» відразу п'ятьма! Навіть у програній грі першого кола проти «Динамо» (6:1, епізод гри на фото) головний рефері Андрій Шандор виніс чотири попередження, два з яких отримали гравці «Зорі».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер