Павло ЧЕРЕДНІЧЕНКО: «Завершили турнір на переможній ноті»

Павло ЧЕРЕДНІЧЕНКО: «Завершили турнір на переможній ноті»

- У півфіналі зустрічалися два флагмани українського футболу. Донецький «Шахтар» теж ставить на кожну гру максимальні завдання, як і «Динамо». На полі йшла рівна гра, було багато боротьби, напруження, основні події були зосереджені в центрі поля, обидві команди хотіли перемогти. «Шахтар» мав кілька хороших можливостей забити після стандартних положень, адже наші футболісти багато фолили поблизу власного штрафного майданчика. У нас за гру було теж кілька моментів, які ми не реалізували.

Серія пенальті – це стандартні положення, хто краще підготований, хто вміє впоратися із собою та емоціями, той і перемагає. Гравців, які виконували першу трійку ударів, ми визначили разом із Олександром Стужуком, а в наступних двох хлопці брали відповідальність на себе. Звісно, не хотіли доводити справу до серії пенальті, але потрібно бути готовими до всього.

- Чи приємно завершувати турнір на переможній ноті?

- Так, звісно. Що стосується  гри з «Ростовом», знали, що у них хороша школа, ця команда заслуговує уваги, адже вона не просто так вийшла до півфіналу. Вони добре грали з «Кальярі» і також мали можливість вийти у фінал. Звісно, росіяни теж хотіли бути в трійці призерів. Ми ж мали довести турнір до переможного закінчення. Перед останнім матчем налаштовували хлопців таким чином, щоб, незважаючи на те, що вони не потрапили у фінал, були психологічно урівноваженими, спокійними та не замикалися в собі. Серія пенальті вже в минулому, потрібно рухатися далі.

Хлопці молодці, виконали установку на гру, забили швидкий м’яч, грали в комбінаційний, динамічний динамівський футбол, якого ми від них вимагаємо та який вони бачать у виконанні топ-команд світу.

- У матчі за третє місце через пошкодження не змогли зіграти кілька гравців. Чи є це втрата відчутною?

- На турнір у складі нашої команди приїхало 18 футболістів, і на кожного з цих гравців тенерський штаб розраховує по-максимуму. На жаль, у матчі з «Ростовом» не змогли взяти участь Нестеренко, Подейко та Чернявський, які отримали пошкодження у півфінальному матчі. Але футбол – це контактний вид спорту, тож від цього нікуди втечеш. Ті ж, хто вийшов на поле, старалися заради перемоги.

- Які загальні підсумки виступу своєї команди можете підбити?

- Найголовніше – щоб хлопці прогресували, росли та розвивалися як футболісти, а також працювали над своїми слабкими сторонами. А підсумкове місце у змаганнях на цьому етапі не є першочерговим. Результат буде головним уже на професійному рівні.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер