Павло ЛУК'ЯНЧУК: «Гра з «Бенфікою» склалася вдало»

Павло ЛУК'ЯНЧУК: «Гра з «Бенфікою» склалася вдало»

- Спочатку гра складалася для нас не дуже добре. У стартові п'ять хвилин зустрічі суперник діяв активніше. Але нам вдалося зібратися, продемонструвати те, що хотіли, забили чотири голи.

- Помітно, що «Динамо» U-17 – добре організована команда, у футболістів налагоджено взаєморозуміння. З чим це пов'язано і як давно ви разом?

- Тут я вже два роки, а зовсім недавно перейшов до команди U-19. Всі хлопці давно тренуються разом. Готувалися і до цього турніру.

- Футбольна академія «Бенфіки», як і академія «Динамо», є однією з найкращих в Європі. Чого очікував від поєдинку з однолітками з Португалії?

- Очікував, що матч буде набагато важчим, але мої очікування не виправдалися. Поєдинок складався для нас дуже легко.

- А хто з гравців «Бенфіки» завдав найбільше неприємностей?

- Напевно, це був Ренато Санчес. Він вийшов на заміну і діяв активно в центрі поля.

- Ти казав, що на початку матчу «Бенфіка» була активніша за «Динамо». З чим це пов'язано?

- Придивлялися до суперника. До того ж у хлопців був мандраж перед грою, адже це важливий турнір, а ми представляємо свій клуб і свою країну.

- У Москві всі матчі будуть проходити на синтетиці. У Києві ж ви тренуєтеся як на натуральних полях, так і на штучному. В цілому ж на синтетичному покритті грати важче, ніж на натуральному газоні?

- Нещодавно я повернувся з розташування збірної України. Разом із національною командою один матч ми провели на синтетичному покритті, а інші поєдинки догравали на трав'яному. Проблем із переходом з одного покриття на інше я не відчув.

- Вважається, що на синтетиці ноги «сідають» швидше, ніж на натуральному полі...

- Тут усе залежить від того, на якому покритті ти тренувався раніше. Якщо на синтетиці, то на траві ноги «сядуть» швидше. І навпаки. Зараз же ніякого дискомфорту немає.

- Попереду в «Динамо» ще чотири матчі, які слідують один за одним практично без вихідних. Чи вистачить сил гідно пройти всю турнірну дистанцію?

- Гадаю, вистачить. Після поєдинку з «Бенфікою» ми всі втомилися, потребуємо відпочинку. Тим не менш, до гри з «Тоттенхемом» будемо готові.

- На турнірі зібралися дуже сильні суперники з гучними іменами – «Динамо», «Бенфіка», «Тоттенхем», «Барселона», «Селтик», «Спартак». З ким із суперників грали раніше?

- Пам'ятаю, ми вже зустрічалися зі «Спартаком» і зіграли 1:1.

- Ліонель Мессі є вихованцем "Барселони" і свого часу також виступав за 17-річних. Можливо, серед нинішніх учасників Кубка «Спартака» є футболісти, які вже через кілька років будуть найкращими не тільки у своїх клубах, але й у світі. Як вважаєш, яка з шести футбольних академій є найсильнішою і претендує на перемогу?

- Навіть не знаю. Насправді, всі академії дуже сильні і з кожною на нас чекає важка гра. І якщо хлопці, які виступають тут, стануть великими, то буду розповідати, що грав проти них у Москві.

- А тобі особисто хочеться стати одним із «великих»?

- Звичайно ж (посміхається)!

Андрій Недбайло з Москви

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер