Павло Кикоть: «Динамівці U-15 здобули безцінний міжнародний досвід»

Павло Кикоть: «Динамівці U-15 здобули безцінний міжнародний досвід»

21 вересня в Санкт-Петербурзі завершився турнір пам'яті Юрія Морозова. Цей щорічний кубок проводився вже втретє. Юнацькі команди цього року були представлені футболістами 1993 г.р. Юні динамівці посіли 4-е місце, а переможцем турніру став московський ЦСКА, який обіграв «Шальке-04» в серії післяматчевих пенальті (основний час – 0:0).

Про виступ вихованців ДЮФШ «Динамо» на цьому турнірі і про те, як пройшли змагання, ми запитали в наставника команди Павла Кикотя:

- Турнір був організований на найвищому рівні. Всі команди проживали в хорошому готелі, годуванням також учасники були забезпечені за повною програмою. Грали ми на хороших полях із штучним покриттям. Матчі проходили на трьох стадіонах: «Петровському», спорткомплексі ім. Василя Островського і в місті Кирово, звідки Юрій Морозов сам родом.

Матчі тривали два тайми по 40 хвилин, хоча в Києві ми звикли грати по 35 хвилин. Не сказав би, що із цим виникли великі проблеми, але фатальні м'ячі ми пропускали якраз на самому початку другого тайму.

Всі учасники були достатньо цікаві, в кожного своя школа. Всього в турнірі брали участь 8 команд. У нашій групі були німецький «Шальке-04», російський «Локомотив» із Санкт-Петербурга і фінська команда «МюПа». А до другої групи входили ЦСКА (Москва), «Зміна-Зеніт (Санкт-Петербург)», кувейтський спортивний клуб «Аль Джахра» та «Зімбру» з Кишинева (Молдова).

Перший матч ми грали із фінською командою «МюПа» і розгромили її з рахунком 10:0. Об'єктивно ми справді були на голову сильніше, та й хлопці грали з азартом, все ж таки проводили першу гру, і прагнули показати себе. А суперник виявився не дуже добре підготовленим. Дублями в цьому матчі відзначилися Євген Мирослін, Андрій Єфремов, Олександр Сухенко.

В другому поєдинку ми перемогли команду «Локомотив» (Санкт-Петербург) з рахунком 3:0. Цього разу суперник виявився серйознішим. Росіяни вели гру тактично грамотно і в центрі поля протистояли нам на рівних. Але після перерви ми виглядали краще, все робили швидше, ніж суперник, і головне, забили швидкий м'яч на 43-й хвилині.

Доля путівки до фіналу вирішувалася в завершальному матчі групового турніру проти німецького «Шальке-04». Для того, щоб посісти перше місце, нам було достатньо нічиєї, але, на жаль, ми програли. Перший тайм закінчився з рахунком 0:0, а вже на 3-й хвилині другого ми пропустили. Але все одно наші хлопці виглядали гідно, не поступалися в єдиноборстві і тактиці, хоча потрібно визнати, що німці були сильнішими.

У матчі за 3-е місце ми зустрічалися з командою «Зміна-Зеніт» і програли 2:4. Голи забили Владислав Калитвинцев і В’ячеслав Панфілов. У нас в цьому матчі відбулася ротація складу, на поле вийшли ті гравці, які менше часу грали під час матчів групового етапу, а футболістам, які до цього провели всі три поєдинки, ми дали відпочити і відновитися. За це, можна сказати, і поплатилися.

Підводячи підсумки турніру, відзначу, що в нашій команді ми побачили групу хлопців, які готові грати на відповідному рівні в таких турнірах, але також є й ті, яким ще зарано.

Найголовніше і найкорисніше для нас в цьому змаганні – це безцінний міжнародний досвід, який такий необхідний хлопцям у цьому віці, адже з них вже складається збірна країни. У міжнародних матчах вони мають бути готовими зустрічатися з іншими суперниками, які відрізняються від тих, з якими їм доводиться грати у внутрішніх змаганнях. Тут дещо інші швидкості, інтенсивність, володіння м'ячем і т.д.

Крім того, ми мали можливість зіграти проти команд, з якими в Україні, напевно, ніколи не зустрілися б у рамках чемпіонату міста і країни. Ми також могли порівняти нашу підготовку, сильні і слабкі якості з іншими суперниками. Ну і, звичайно, ми подивилися на роботу інших шкіл, дізналися, як у них ведеться робота з виховання молоді, які вимоги пред'являються футболістам. Одним словом, турнір вийшов дуже цікавим.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер