Пап Діакате: «Перше місце в таблиці – результат важкої праці»

Пап Діакате: «Перше місце в таблиці – результат важкої праці»

Сенегальський легіонер «Динамо» Пап Діакате розповів про підготовку команди до майбутнього матчу із «Шахтарем», а також про перспективи «Динамо» в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

- Пап, за час виступів у «Динамо» встиг відчути атмосферу поєдинків «Динамо» із «Шахтарем»?

- Я знав про «Шахтар» ще до переходу до «Динамо», оскільки доводилося грати проти «гірників» ще в складі «Нансі» в Кубку УЄФА (нагадаємо, в сезоні 2006/2007 «Шахтар» за сумою двох матчів обіграв «Нансі» на стадії 1/16 фіналу, після чого в наступному раунді програв майбутньому володарю трофея – іспанській «Севільї»). «Шахтар» – дуже хороша команда, там грають сильні гравці. Проте, опинившись в Києві, я зрозумів, що «Динамо» набагато краще за «Шахтар».

У нинішньому сезоні ми вже зустрічалися із «Шахтарем» в матчі за Суперкубок України. Відзначу, що по грі ми перевершували суперника, але програли в серії пенальті через мій промах. Сподіваюся, в майбутньому поєдинку з «гірниками» ми зможемо перемогти. Те, що на даний момент ми займаємо перше місце в турнірній таблиці, це результат важкої праці і тієї гри, яку команда демонструє цього сезону.

- Втрата Тараса Михалика позначиться на грі команди в захисті?

- Звичайно, втрата Михалика є достатньо відчутною для нас. Із старту чемпіонату головний тренер награвав в центрі захисту пару Михалик-Діакате, і за цей час ми встигли достатньо добре вивчити один одного. В принципі, у нас достатньо багато кваліфікованих футболістів, які можуть замінити Тараса на його позиції. Наприклад, Бетао, Саблич, Асатіані або Юссуф, який має досвід виступів у захисті. У будь-якому випадку, гадаю, головний тренер ухвалить правильне рішення, хто гратиме в поєдинку із «Шахтарем».

- На початку тижня гравці основного складу отримали кілька днів відпочинку, а в матчі зі «Сталлю» на Кубок України грали резервісти. Це піде на користь перед принциповим матчем?


- Гадаю, ці два дні підуть тільки на користь. Цього року ми провели достатньо багато матчів на найвищому рівні – чемпіонат, Ліга чемпіонів, матчі за свої збірні. До того ж, кожен футболіст повинен мати шанс проявити себе в основній команді. Для молодих хлопців такий шанс надається в кубкових поєдинках, і хочу сказати, що мені імпонують подібні рішення головного тренера.

- У груповому турнірі Ліги чемпіонів залишилося провести два матчі. Як розцінюєш шанси «Динамо» на вихід до плей-офф турніру?

- Як на мене, у нас більше шансів на вихід до плей-офф, ніж у наших суперників. У Лондоні нам необхідно віддати боржок «Арсеналу» за втрачену нами перемогу в Києві, після чого ми завершуємо груповий турнір домашнім поєдинком із «Фенербахче». Нам доведеться провести два непростих поєдинки, в яких налаштовуємося тільки на позитивний результат. Погано, що в цих матчах нам не зможуть допомогти двоє ключових гравці – Михалик і Нінкович. Проте, хлопці, які залишилися, плюс ті, які оговталися після травм, а саме Юссуф, Корреа і Гусєв, горять бажанням подарувати вболівальникам «Динамо» плей-офф Ліги чемпіонів.

P.S. У зв'язку з тим, що в ЗМІ з'являються різні версії написання імені і прізвища сенегальського захисника, ми вирішили проконсультуватися у нього особисто з приводу цього питання. «Пап Діакате» – сказав без роздумів легіонер. Щоправда, за мить Діакате пожартував: «Втім, я не ображуся і на інші інтерпретації. Лише б журналісти були об'єктивними».

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер