Пам'ятник Валерію Лобановському. Порятунок

Пам'ятник Валерію Лобановському. Порятунок

Саме їм у найскладніший та найважчий момент вдалося врятувати пам'ятник нашому великому тренеру Валерію Васильовичу Лобановському. Про те, як це було, офіційному сайту «Динамо» (Київ) розповів директор IFEF ім. В.В.Лобановського Олександр ОЛЬШАНЕЦЬКИЙ:

- Пам'ятник Валерію Васильовичу Лобановському опинився в епіцентрі конфлікту. Видно було, що біла матерія, якою монумент було накрито до офіційного відкриття на новому місці, повністю згоріла, а бої тривали, полум'я від палаючих поруч автобусів, димових шашок та гранат із запальною сумішшю, підступало до пам'ятника. Потрібно було терміново вживати заходів. Вночі дзвонити Ігорю Суркісу та Олексію Семененку не став. Вирішив зв'язатися з тими, хто в цей нічний час перебуває на Грушевського й може відразу зайнятися порятунком пам'ятника. Необхідно було знайти вогнестійкий брезент та загорнути у нього пам'ятник. Спілкувався з депутатом ВР Олегом Ляшком та головою Всеукраїнського страйкому Костянтином Ільченком, обіцяли сприяння. Ляшко незабаром обмотав пам'ятник целофановою плівкою, а Ільченко влаштував зустріч із активістами на місці.

Негайно відреагував президент клініки «Борис» Михайло Радуцький: «Готовий допомогти, пам'ять про Васильовича це святе! Але потрібен виконавчий загін, і де взяти брезент? Самому цим займатися немає часу. Вистачає революції. Тож дайте технічних виконавців, і я допоможу. Везіть брезент, я заплачу. Мою машину швидкої пропустять. Організуйте безпеку біля пам'ятника. І ще, я це не хочу перетворювати на акцію, Метр цього не заслужив».

Фірма, що продає брезент, привезла покриття у призначений час Радуцькому, активісти Автомайдану, Ростислав та Олександр, домовилися з міліцією та зробили коридор для проїзду швидкої. До цього моменту Ігор Суркіс направив до пам'ятника працівників клубу, які надійно загорнули монумент у вогнестійкий брезент. Тепер залишається сподіватися, що пошкоджень не буде. Додам, під час робіт біля пам'ятника бойові дії на площі були припинені.

На фірмі, де придбали брезент, мені сказали, що буде дуже добре вогнестійкий брезент, після того як загорнете пам'ятник, зверху полити водою. Вода замерзне, покриє шаром льоду, і брезент буде ще надійнішим за високих температур. Міліція всю ніч гасила пожежу водою. Судячи з фото, видно, що, швидше за все, брезент своє призначення виконав. Не згорів, а потім вода пішла, й зараз у такому вигляді пам'ятник захищений. Сподіваюся...

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер