П’ятеро динамівців взяли участь у матчі збірної України проти Ірландії в матчі Ліги націй

П’ятеро динамівців взяли участь у матчі збірної України проти Ірландії в матчі Ліги націй

Збірна України провела свій третій матч у дивізіоні В Ліги націй сезону 2022/23 - в польській Лодзі українці на правах господарів приймали команду Ірландії.

У стартовому матчі, який відбувся 8 червня в Дубліні, підопічні Олександра Петракова вже обіграли збірну Ірландії (1:0) завдяки голу Віктора Циганкова, а 11-го червня теж у Лодзі виявилися сильнішими за Вірменію - перемога 3:0. Ірландія ж вже встигла провести три поєдинки: у першому турі мінімально поступилася на виїзді Вірменії 0:1, а після зустрічі з українцями вдома впевнено перемогла Шотландію 3:0. Таким чином, провівши на одну гру менше за суперника, «синьо-жовті» із 6-ма очками очолювали турнірну таблицю.

На початку першого тайму команди призвичаювались одна до одної, гра, в основному, проходила у середині поля. Особливо небезпечних моментів «синьо-жовті» не створили – у перші хвилини можна відзначити хіба що удар Маліновського, з яким впорався воротар Ірландців Келлехер. Біля протилежних воріт суперник теж не спішив створювати загрози – найближчим до успіху був Парротт, який пробивав головою після навісу від Найта, але м’яч пролетів повз дальній кут воріт.

Загалом, матч проходив не у надто високому темпі, але час від часу українці проводили вибухові випаду. У результаті одного з них по воротах із вигідної позиції пробивав Миколенко, але воротар номінальних гостей знову продемонстрував хорошу реакцію, відбивши м’яч, а добивання Віталія вийшло неточним. А ось ірландці своїм моментом розпорядилися значно краще: Коллінз перехопив м’яч, пройшов кількох футболістів збірної України та із центру штрафного майданчика спрямував м’яч точнісінько під ліву стійку повз нашого воротаря.

А незабаром Різник відбив м’яч після ще одного перспективного удар у виконанні Найта, ліквідувавши загрозу. Перша половина зустрічі завершилася атаками нашої збірної, але ірландці змогли відбитися, тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги гостей.

Пауза пішла на користь нашим футболістам, і щойно розпочався другий тайм, як українці зрівняли рахунок: Ярмоленко зробив прострільну передачу на Довбика, і наш нападник із меж воротарського майданчика спокійно переправив м’яч у сітку. Ірландія відповіла дальнім ударом Найта, але наш воротар пильність не втрачав.

Незабаром хороший момент відзначитися мав Шапаренко, але з небезпечного штрафного влучив у стінку, і м’яч до воріт так і не дістався. Було помітно, що Україна значно активізувалася, додала у швидкості та докладала максимальних зусиль, аби досягти перемоги. Ближче до закінчення поєдинку «синьо-жовті» хоча і більше володіли м’ячем, але без просування уперед.

У час, що залишився до фінального свистка, українці ще встигли провести кілька хороших атак, але гості не лише надійно оборонялися, а й часом гостро контратакували. Вже у компенсований час Мудрик здорово прорвався до воріт, віддав передачу на Ярмоленка, але тому не вдалося влучно пробити. Тож у підсумку – нічия 1:1.

Як і у минулому поєдинку, у сьогоднішньому матчі тренерський штаб теж задіяв п’ять представників нашого клубу. Захисники Ілля Забарний і Олександр Караваєв, а також півзахисники Сергій Сидорчук і Микола Шапаренко вийшли на поле зі стартових хвилин та зіграли увесь матч. А захисник Денис Попов вступив у гру на 73-й хвилині.

Ліга націй УЄФА 2022/23. Група В1. 4-й тур

Україна - Ірландія – 1:1 (0:1)

14.06.2022. Лодзь, стадіон ЛКС

Україна: 23. Різник, 16. Миколенко, 22. Матвієнко (4. Попов, 73), 13. Забарний, 21. Караваєв, 17. Зінченко, 5. Сидорчук, 8. Маліновський (14. Мудрик, 28), 10. Шапаренко, 7. Ярмоленко (к), 11. Довбик (9. Сікан, 73). 

Голи: Довбик (46) – Коллінз (31)

Попередження: Забарний (49), Ярмоленко (51), Зінченко (79) – Браун (65), Леніхан (81).

Фото - uefa.com, Оксана Васильєва

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер