Відкрили 2-е коло з перемоги!

Відкрили 2-е коло з перемоги!

В останні півтора місяці тренерський штаб «Динамо» стабілізував склад, роблячи від гри до гри мінімальні зміни. Але в Луцьку Блохін вирішив відійти від усталеного складу, зробивши в порівнянні з грою проти «Туна» відразу шість замін. Дві з них виявилися вимушеними. Дискваліфікованого австрійського центрального захисника Александара Драговича замінив хорват Домагой Віда, а португальця Мігеля, який отримав незначне пошкодження, змінив ще один хорват Огнєн Вукоєвич.

Ще чотири зміни стосувалися Бенуа Тремулінаса, який поступився лівим флангом оборони Євгену Макаренку, опорника Сергія Сидорчука, якого змінили на Лукмана Аруну, плеймейкера Юнеса Беланда, який поступився місцем у старті Роману Безусу, й, нарешті, Дьємерсі Мбокані, заміненого на Брауна Ідейє.

Ігрові аспекти

Після перемоги в останньому турі над «Шахтарем» «Волинь» не без підстав мала намір повторити успішну історію й у матчі з «Динамо». Команда у Віталія Кварцяного підібралася бойова, яка любить та вміє нав'язати супернику силову боротьбу. Динамівці намагалися врахувати припущені в попередньому турі помилки, в першу чергу, пов'язані з низькою реалізацією створених моментів. І зробили це, скажімо, забігаючи наперед, вище за всілякі похвали.

Традиційна розвідка боєм на стадіоні «Авангард» зайняла не більше кількох хвилин. Після цього гості взяли гру до своїх рук і вже на 7-й хвилині отримали право на пенальті. Після прострілу Андрія Ярмоленка Масло зіграв рукою у своєму штрафному майданчику. Пенальті виконав Олег Гусєв, точно спрямувавши м'яча у ворота, але арбітр вирішив перебити удар, угледівши порушення у вигляді гравців, які забігли до штрафного майданчика до удару киянина. Вдалий дубль у киянина не вийшов. М'яч зачепив поперечину й полетів за ворота лучан. Невдача анітрохи не зменшила запал гостей. Кілька пристрілок, і рахунок на табло було відкрито. Роман Безус, який так довго чекав шанс показати себе, отримав м'яча від того ж Гусєва й із другої спроби пробив воротаря Неділька.

Розчарування луцьких уболівальників тривало лише чотири хвилини. Дмитро Нємчанінов, який виступав у сезоні 2007/08 разом із Ярмоленком за «Динамо-2», показав, чому його навчили в рідному Києві. Правий захисник «Волині» прийняв м'яча на лівому куті штрафного майданчика й другим дотиком за фантастичною траєкторією спрямував м'яча в дальню «дев'ятку» воріт Олександра Шовковського.

Пропущений гол анітрохи не збентежив підопічних Олега Блохіна. Динамівці цього вечора перегравали опонентів у всіх компонентах. Активними на своїх позиціях були Ярмоленко, Гусєв та Безус, справно м'ячами гравців атаки постачав Аруна. Другий гол у ворота «Волині» став наслідком багатоходової комбінації. Ідейє, отримавши м'яча від Гусєва, знайшов у центрі штрафного майданчика вільного Ярмоленка, який із 10-ти метрів прокинув м'яча повз голкіпера, який кинувся йому назустріч.

Малюнок гри у другому таймі залишився незмінним. Господарі, поступаючись у майстерності та швидкості, застосовували брудну гру, раз за разом «укладаючи» динамівців на газон. Проти таких брудних прийомів був один хороший рецепт, яким успішно скористалися кияни. Забитий Брауном Ідейє м'яч, після передачі Гусєва, який виступив у цьому матчі асистентом, зруйнував усі сподівання команди Кварцяного звести матч хоча б до нічиєї.

Фінальну ж крапку в перемозі з великим рахунком поставив Ярмоленко, який прийняв м'яча у воротарському майданчику після серії рикошетів та без перешкод переправив його до сітки. Це восьмий м'яч Андрія в нинішньому чемпіонаті. У «Динамо» він за цим показником лідер, а в загальному заліку поступається лише партнеру по збірній України Марко Девичу.

Ключовий момент

Забитий Ідейє на 66-й хвилині м'яч розбив усі надії лучан урятувати гру. Перевага динамівців збільшилася до двох м'ячів, і гру, що називається, було зроблено.

Топ-персона

«Динамо» з Ярмоленко й без нього – дві великі різниці. Про це можна судити хоча б за двома останніми матчами команди в чемпіонаті – проти «Зорі» та «Волині». У Луцьку Андрій був нестримний: заробив пенальті, радував красивими ударами, проходами й, що найголовніше, забив два чудових м'ячі.

Прем'єр-ліга. 16-й тур

10.11.2013 р. м.Луцьк. Стадіон «Авангард»

«Волинь» – «Динамо» – 1:4 (1:2)

«Волинь»:
Неділько, Матуку, Масло, Шиков (К) (Шершун, 70), Шиш, Скоба (Гошкодеря, 73), Матей, Мемешев, Нємчанінов, Бікфалві (Козьбан, 46), Шумахер

«Динамо»: Шовковський (к), Макаренко, Хачеріді, Віда, Данило Сильва, Вукоєвич, Аруна, Гусєв (Ленс, 73), Ярмоленко (Цуріков, 86), Безус (Беланда, 80), Ідейє.

Голи: Нємчанінов (26) – Безус (22, пас Гусєв), Ярмоленко (35, пас Ідейє, 70), Ідейє (67, пас Гусєв).

Попереджений: Шиш (43).

Нереалізований пенальті: Гусєв (7, поперечина).

Статистика матчу (в дужках – дані першого тайму)

«Волинь»

Статистика

«Динамо»

1 (1)

Голи

4 (2)

47 (46)

Володіння м'ячем (%)

53 (54)

7 (5)

Удари

20 (11)

3 (3)

Удари в рамку воріт

14 (7)

10 (5)

Сейви

2 (2)

1 (0)

Кутові

3 (3)

1 (1)

Офсайди

5 (2)

24 (13)

Порушення правил

15 (5)

1 (1)

Жовті картки

0 (0)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер