»Олком» готується до матчу з «Динамо»

»Олком» готується до матчу з «Динамо»

Трохи більше двох днів залишається до матчу 1/16 кубка України, в якому «Динамо» вирушить у гості до мелітопольського «Олкому». Нагадаємо, що за останні п'ять років це буде вже третя зустріч суперників на перших стадіях Кубка країни. Обидва рази, в 2004-му і 2006-му році, «Динамо» виграло у Мелітополі з однаковим рахунком 0:4.

Цього сезону «Олком» зіграв дев’ять матчів у групі «Б» другої ліги чемпіонату України: п’ять виграв, два програв і два звів внічию. У турнірній таблиці наші суперники знаходяться на 3-му місці. Про те, як команда готується до поєдинку з «Динамо», докладніше нам розповів генеральний директор команди Володимир Діденко:

- Перед матчем атмосфера хороша. Матчі з такими суперниками мають два боки медалі: з одного боку, радість для тих, хто любить футбол і прийде вболівати за свою команду, а з іншого боку – дуже багато клопоту для організаторів, адже ми розуміємо всю відповідальність майбутньої гри. Одна справа організовувати матчі на рівні другої ліги, і зовсім інша – гра з київським «Динамо». Це небо і земля. Тому зараз ми продумуємо всі заходи безпеки, на матчі буде задіяна міліція і практично всі організації, які відповідають за безпеку на стадіоні. З усіма є домовленості, також підключилася й місцева влада.

Єдиний негативний момент – те, що наш стадіон зараз знаходиться на реконструкції, і половина трибун закрита. Ми там поставимо міліцейські кордони, щоб нікого не пускати, адже люди можуть поранитися об стовпчики й арматуру. Глядачі ж розташовуватимуться на іншій половині, яка вміщує 2,5 тисячі людей. Багато хто спостерігатиме за поєдинком з дерев, адже стадіон знаходиться в парковій зоні. Крім того, день поєдинку співпадає зі святом Дня фізкультури і спорту. До обіду в місті також проводитимуться різні заходи, а «на закуску» – матч із «Динамо».

- «Динамо» вже двічі приїжджало до Мелітополя, в 2004 му і 2006-му роках. Досвід проведення матчів з цією командою у вас уже є?

- Так. До речі, з тих пір у нас багато чого змінилося, зокрема, вдалося побудувати нову адміністративну будівлю. Раніше в нас була конструкція ще 50-х років, та й роздягальні були дуже маленькими й незатишними. Зараз, як для мелітопольського рівня, в нас хороші туалети, душові і т.д. На третьому поверсі передбачене зручне приміщення для ЗМІ, тепер з'явилися умови для зйомки із необхідної висоти й хорошим оглядом. Я, звичайно, розумію, що динамівці можуть бути й незадоволеними, оскільки звикли до кращих умов, але тут нічого не поробиш. Хай подивляться, що й на «низах» робиться.

- Як ваша команда налаштовуватиметься на гру в плані результату?
- Якщо я скажу, що ми хочемо перемогти, ви сміятиметеся. Одне можу сказати точно – ми старатимемося. До речі, вчора команда зіграла матч чемпіонату України з нашими сусідами – «Титаном» з Армянська, гра збоку обох команд вийшла дуже хорошою, динамічною. Ми перемогли 2:1.

- Значить, до матчу з «Динамо» «Олком» підходить у хорошому настрої?

- Так. Важливим є те, що в наших хлопців є можливість пограти з відомими футболістами. Було б дуже добре, якби динамівці проявили дружелюбність і товариство і сфотографувалися з нашими гравцями після матчу. Це ж пам'ять. Для гостей, це, можливо, і пересічний матч, а для нас – подія, можна сказати, на все життя.

- Кого з футболістів своєї команди ви могли б викоремити?
- У нас достатньо рівна команда. Непогані результати показує наш бомбардир Костя Дудченко, наш мелітопольський вихованець, здатний хлопець. У нього буде шанс показати себе в грі проти киян, тим паче, що в молодіжній команді «Динамо» грає ще один мелітопольський хлопчик Євген Хачеріді. Наміри в нас самі хороші, ми любимо й поважаємо «Динамо», тому дуже раді, що вони до нас приїжджають.

Єдине, чого ми боїмося, так це динамівських фанів. Ми бачили, що коїлося в Охтирці, тому переживаємо, що вони рознесуть наш стадіон і ми його не зможемо реконструювати. Стадіон у нас маленький, своїх охочих потрапити на матч буде дуже багато. Міліції, напевно, важко буде працювати. Ну, нічого, впораємося. Досвід проведення подібних матчів у нас вже є, тому ми вже не так переживаємо, як у перші рази. Тим паче, що умови в нас покращали.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер