Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «ДЮФШ «Динамо» орієнтується на найкращі академії Європи»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «ДЮФШ «Динамо» орієнтується на найкращі академії Європи»

- Я дуже радий, що наші діти стали чемпіонами в усіх вікових групах. Тим самим ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського показала, що дивиться вперед та працює на перспективу, орієнтуючись на найкращі академії Європи. Ми не забуваємо, що для того, аби мати хорошу команду, потрібно мати хорошу школу. А оскільки юних гравців не можна готувати на негативному прикладі, перед нами завжди стоїть завдання перемагати на всіх рівнях. Лише так виховуються хороші футболісти на полі та особистості в повсякденному житті.

Зазначу, що велика заслуга в цьому успіху президента ФК «Динамо» (Київ) Ігоря Суркіса, який приділяє багато уваги дитячій школі клубу. Зокрема, будуються манежі, де діти мають змогу грати взимку, відкриваються нові поля… Приємно, що керівництво цікавиться не лише першою командою, яка є вінцем усієї роботи клубу, але й майбутнім поколінням.

- Як вважаєте, 17-річні хлопці, які переходять у команду U-19, швидко адаптуються до дорослого футболу?

- Коли ти закінчуєш школу, отримуєш паспорт, ти не просто стаєш громадянином, а дорослою людиною, яка відповідає за свої вчинки. Звичайно, легко їм не буде, але найголовніше – це їхня любов до футболу та бажання чогось досягти на професійному рівні. Думаю, окрім технічних навичок, у дітях потрібно виховувати перш за все індивідуальність та бажання бути найкращими, причому подібні принципи важливі не лише у спорті, а й загалом у житті. Зрозуміло, що далеко не всі з них стануть великими футболістами, але те, щоб вони стали впевненими в собі людьми, – це дуже важливо.

- Як можете оцінити роботу тренерів у ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського?

- Як я вже сказав, у юнацькому футболі важливо не просто створити команду, але й виховати індивідуальні якості. І директору ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського Олександру Іщенку вдалося підібрати тренерів, які можуть багато чого навчити дітей, бачать у них потенціал, діляться власним досвідом – тобто, саме роблять футболістів. При цьому зберігаються традиції «Динамо» (Київ), яке завжди славилося своїми вихованцями.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер