Олексій ГУСЄВ: «Коли виходив на поле, мав робити все, щоб не втратити м’яч»

Олексій ГУСЄВ: «Коли виходив на поле, мав робити все, щоб не втратити м’яч»

- У нас не вийшло реалізувати свої моменти і забити. «Валенсія» вважається однією з найкращих команд в Іспанії. Але коли виходиш на поле грати з такими суперниками, будь-який страх пропадає. Ми очікували, що вони будуть із перших хвилин пресингувати, що буде багато боротьби. Знали, що нам не слід поспішати, варто було спочатку пристосуватися, а потім уже розкриватися. Але сьогодні не вийшло те, що ми хотіли.

- Чи прикро, що в кінці не вдалося реалізувати перспективний вихід три у два?

- Так, якби Дзень віддав м'яча трохи раніше на Ванду, коли той не був в офсайді, і результат епізоду міг би бути іншим, а так не створили нічого небезпечного. У мене також був момент, коли я міг або прострелити, або сам пробити в дальній кут, але подумав, що буде краще відкотити м'яч на Зоренка, та не вийшло - не влучив по м'ячу, і довелося бігти назад.

- Яке завдання перед тобою ставили тренери, коли ти виходив на заміну в матчі з «Валенсією»?

- Потрібно було не міняти схему і малюнок гри, а просто перебудовуватися і всім разом зміщуватися, а також тримати атакуючого гравця суперника, кидати аути. Якщо не виходило вкинути м'яч за спину супернику, віддавати в центр - одним словом робити все для того, щоб не втратити м'яч.

- Наскільки складно було впоратися зі швидкими нападниками іспанців?

- Коли ми почали втомлюватися, дещо перестало виходити, ми вже не встигали за їхніми нападниками. Іспанський футбол славиться тим, що там усе робиться на швидкості, гравці багато працюють над технікою. Але якщо їхніх атакуючих гравців завжди тримати перед собою, то й у них можна відібрати м'яч, як і в будь-яких інших.

- У команді немає поділу на гравців основного складу і запасу - усі отримують приблизно однаковий ігровий час?

- Так, тренерський штаб намагається розподіляти ігрову практику між усіма порівну, щоб нікому не було образливо, і щоб кожен відчував, що на нього розраховують. Але навіть якщо ти не потрапляєш до основного складу, потрібно працювати і тренуватися ще старанніше. Усе потрібно показувати на футбольному полі.

- Які враження в тебе залишилися від турніру загалом?

- Змагання сподобалися, з усіма суперниками було цікаво грати. Уперше зустрічалися з турецькими командами, також ніколи не грали з тими ж іспанцями, тож була можливість відчути, як це – діяти проти іменитіших команд. Безумовно, ми отримали важливий досвід.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер