Олексій ДРОЦЕНКО: «Турнір Ateitis Cup дає нам повну інформацію по всім гравцям»

Олексій ДРОЦЕНКО: «Турнір Ateitis Cup дає нам повну інформацію по всім гравцям»

- На першій грі на турнірі, яку ми зіграли внічию, позначилося відразу кілька факторів: дальній переїзд, не до кінця налаштувалися, трохи недооцінили суперника, не очікували, що литовці будуть так грамотно грати і старатися. В принципі, результат був по грі, але він нас не задовольнив, як і сама якість гри. Хоча, у нас були моменти, зокрема, три виходи один на один, але сама гра була невиразною і неякісною.

У другому матчі вже проглядалися і колективні дії, і командні взаємодії при швидкому виході з оборони в атаку, перелаштування при втраті м'яча, словом, з'явилися зрушення в кращу сторону.

Що стосується другого ігрового дня, ми зустрілися з хорошими білоруськими командами з навченими футболістами. У «Динамо» (Брест) працює група іспанських фахівців, хлопці не б'ють м'яч, куди попало, а контролюють його, намагаються зберігати і розігрувати. Але у нас на даний момент підбір гравців і їх індивідуальні якості сильніше, плюс, ми швидко забили м'ячі, відчули впевненість, і, в результаті, обидва матчі пройшли під нашим контролем. І якість гри в сьогоднішніх поєдинках мене задовольняє набагато більше, ніж в перших двох турах.

Ми рухаємося, вперед, вийшли у фінал і хочемо, щоб у вирішальній зустрічі було ще менше помилок, а більше цілісності в грі, щоб хлопці могли проявити свої кращі якості і показати той футбол, в який вони вміють грати і який чекає від нас футбольна школа і клуб «Динамо» Київ.

- Чому в матчі з БАТЕ пенальті бив Міщенко, а не Боль, який робить це зазвичай?

- Просто на той момент рахунок вже був 3:0. Міщенко заробив одинадцятиметровий удар, і Боль поступився йому правом пробити, хоча я це не підтримую. Вважаю, бити повинен той, хто зазвичай це робить в офіційних матчах. Є другий гравець, який це робить, але в будь-якому випадку, в цій ситуації таким було рішення капітана, команди, яка довірила це право Олександру. Оскільки рахунок вже був забезпечений, хотіли, щоб Міщенко відкрив рахунок своїм забитим м'ячам на цьому турнірі.

- З «Динамо» U-15 ви працюєте відносно недавно, як вони піддаються навчанню і сприйнятливі до ваших вимог?

- Я, дійсно, працюю з цими хлопцями невеликий проміжок часу. Перший час придивлялися, але вже трохи розібралися і по гравцям, побачили, хто що з себе представляє, у кого є потенціал, щоб рухатися вперед. Цей турнір також дає нам повну інформацію по всім гравцям. Як ви бачите, грають всі виконавці, хтось більше, хтось менше, але я вже склав певну думку щодо кожного з футболістів, так що процес знайомства вже добігає кінця. Залишиться тільки робота, і її достатньо. Є талановиті хлопці, їх тільки треба направити в потрібне русло, щоб вони продовжували прогресувати.

- Яка ваша думка про суперника вашої команди в фіналі - латвійську «Лієпаю»?

- Вони виграли три перші матчі і достроково забезпечили собі перше місце в групі, за тур до кінця. Ми бачили кілька таймів в їхньому виконанні, тож певне уявлення про команду ми маємо: команда добре організована, вміє грати в футбол, вона заслужено вийшла з першого місця зі своєї групи. Будемо налаштовуватися, готуватися і сподіватися, що завтра буде хороший, якісний футбол і всі хлопці добре проявлять себе в фінальному матчі.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер