Олексій ДРОЦЕНКО: «Переграли суперника і за бажанням, і за створеними моментами»

Олексій ДРОЦЕНКО: «Переграли суперника і за бажанням, і за створеними моментами»

- У першому таймі була рівна гра, переважно в центрі поля, й гострих моментів було обмаль. На початку другої половини гри ми пропустили цей нелогічний гол після рикошету, але він не вибив нас із колії, ми додали, й, на мою думку, переграли суперника і за бажанням, і за створеними моментами. Потрібно було забивати в основний час, аби не доводити справу до серії пенальті. Так, ми знайшли свій гол зі стандарту на останніх хвилинах, але також було три-чотири моменти, які ми мали витиснути та вирішити все в основний час. А серія пенальті… Знаєте, навіть великі команди програють у лотерею, а у цих хлопців ще все попереду. Я подякував їм за саму гру, за ставлення, й сказав, що якби ми були більш вдалими, перемога мала бути нашою.

- У першому таймі грали більш обережно. Такою була установка?

- Як «Шахтар», так і ми не хотіли розкриватися, намагалися грати дуже строго. Як я вже сказав, гра була переважно в центрі поля, а змусив розкритися нас пропущений на початку другого тайму м’яч. Ми перелаштувалися, залишивши трьох захисників, почали грати з двома нападниками. На мій погляд, усе зробили правильно, але не вистачило реалізації.

- Загалом у фінальній частині команда продемонструвала очікуваний для вас рівень?

- Не можу сказати, що хтось здивував мене. Хтось зіграв краще, хтось дещо гірше, до того ж у нас були травмовані гравці, через що після першого туру ми не могли на жодну гру зібрати повну заявку. Тому, напевно, на сьогоднішній момент хлопці більшою мірою продемонстрували те, на що здатні. Усі старалися, віддавали свої сили, тому я вдячний хлопцям за їхнє бажання й за те, що витримали все це, крок за кроком прямуючи до чемпіонства. Так, трохи не дотягнули, але в разі перемоги вона була би заслуженою.

- Організатори виокремили двох гравців – Боль став найкращим захисником, а Волошина назвали найкращим нападником. Нагороди заслужені?

- Чесно кажучи, я би не виокремлював нікого зі своєї команди. У якійсь грі кращим був Міщенко, у якійсь – Відошевич, десь проявив себе Боль, десь – Опанасенко… Організатори самі дивляться, приймають рішення. Я би не сказав, що хтось із нашої команди провів усі матчі на максимально високому рівні, щоб можна було назвати його найкращим. Грала команда, й кожен футболіст намагався віддавати на полі те, чого його навчили.

- Щороку команда змінюється, додаються футболісти. Чи будуть зміни в цьому колективі?

- Селекція обов’язково буде, я про це казав ще півроку тому. Ми дивимося не лише на тих хлопців, які в нас є, але й на тих, хто може підсилити нас на певних позиціях. Не можу сказати, що ми повністю змінимо команду, але будемо зміцнюватися й робити конкуренцію, щоб команда не залежала від одного-двох гравців, а в мене був головний біль, кого обрати на конкретну гру. Безперечно, це буде лише на користь як для самих хлопців, так і для клубу «Динамо» (Київ) загалом.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер