Олексій ДРОЦЕНКО: «На полі було видно єдину команду, єдину сім'ю»

Олексій ДРОЦЕНКО: «На полі було видно єдину команду, єдину сім'ю»

- Сьогодні у нас був хороший настрій та сильний суперник. Не кажу, що попередні команди були слабкого рівня чи ми погано налаштовувалися, просто так вели підготовку, що групову стадію почали на тлі втоми, з тим, щоб до півфіналу та фіналу вийти на необхідний рівень фізичного стану, й підтягнути хлопців саме до цих матчів. Не скажу, що ми із шапкозакидальним настроєм виходили на матчі в групі. Десь не складалося, десь хлопцям не вистачало свіжості та командних дій, адже вони більше хотіли показати себе індивідуально, оскільки матчі дивилося і керівництво, і тренер «Динамо» U-19 був присутній, і наставники збірної. «Шахтар» - це такий подразник, що як би гра не складалася, налаштованість завжди хороша. Мені сподобалося ставлення всіх наших хлопців - і тих, хто грав у стартовому складі, і тих, хто вийшов на заміну, і тих, хто залишився на лаві запасних. Було видно єдину команду, єдину сім'ю. Вважаю, цей результат ми заслужили.

- Після фінального свистка ви заспокоювали тренера «Шахтаря» Геннадія Зубова. Що обговорювали?

- Просто подякував йому за гру, сказав, що був хороший поєдинок хороших команд. Напевно, сьогодні ми більше хотіли перемогти та використали більше своїх моментів. Плюс - не зупинилися, коли залишилися вдесятьох, а продовжували грати у свій футбол. А футболістам та тренерам «Шахтаря» побажав успіхів у подальшому. Думаю, поєдинок сподобався і глядачам, і фахівцям.

- Коли Мащенко забив перший м'яч, він дуже емоційно його святкував разом із вами та всією лавою запасних. Для нього він має особливе значення?

- Просто у нас була серйозна розмова - не лише з Мащенком, а й із усіма хлопцями. Казали про те, що ми граємо в команді, а не лише для себе. Також обговорювали це під час підготовки до сьогоднішнього матчу. Добре, що хлопці це зрозуміли й усе, що потрібно, виконали на футбольному полі. Думаю, у такий спосіб Вадим подякував за довіру та за місце у стартовому складі. Він цю довіру виправдав.

- Який із п'яти забитих м'ячів виокремили би особисто ви й чому?

- Напевно, перший та другий. Перший додав упевненості, трохи заспокоїв команду та прибрав зайву нервозність. Хлопці відчували, що вже «Шахтарю» потрібно розкриватися й рухатися вперед. А другий м'яч Ісаєнка, напевно, став переламним та вирішив результат цього матчу. За рахунку 2:0 «гірникам» потрібно було активно бігти вперед, щось створювати, а ми отримали простір, була командна швидкість. Та й інші хлопці, які відзначилися, також молодці, адже вони у прямому сенсі заробили ці м'ячі та використали свої можливості. Але перші два вирішили результат усього матчу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер