Олексій ДРОЦЕНКО: «Є проблеми в тому, що ми не звикли відбирати м'яч»

Олексій ДРОЦЕНКО: «Є проблеми в тому, що ми не звикли відбирати м'яч»

- Грати командою, на рік молодшою за суперника, у цьому віці набагато важче, плюс не забувайте, що сьогодні ми зустрічалися з чинним чемпіоном України у віковій категорії U-15, який завоював цей титул менше двох місяців тому. Ми ставили перед хлопцями завдання вийти на поле і, скільки вистачить сил і можливостей, грати у футбол, а не просто стати біля свого штрафного майданчика і відбиватися. У першому таймі діяли на контратаках, а після перерви трохи пересунули гру ближче до середини поля.

Гра показала, що у нас є проблеми, зокрема, у тому, що ми не звикли відбирати м'яч, оскільки зазвичай завжди самі володіємо ним та ініціативою, ми атакуємо, а суперники захищаються. А сьогодні вийшло навпаки, ми залишилися без м'яча. Це «хвороба» багатьох динамівських команд, особливо, дитячо-юнацьких.

На тлі такого суперника, як «Шахтар», я хотів подивитися всіх хлопців - і тих, хто перебуває на перегляді, і тих, хто вже давно в команді. Побачити, що вони можуть на даний момент, як вони готові, і чого від них можна чекати в перспективі. Не все мені сподобалося. Пізніше ми це обговоримо, проаналізуємо і постараємося, врахувавши помилки, рухатися вперед, і менше робити їх надалі. Щоб хлопці росли, дорослішали, як у фізичних кондиціях, так і в плані мислення.

- За п'ять днів ваша команда провела чотири матчі. Наскільки молодші за віком футболісти витримують таке навантаження?

- Безумовно, важко, хоча ми постійно робимо ротацію у складі. Якщо ви помітили, жодної гри ми не провели одним складом. Навіть сьогодні, незважаючи на те, що ми грали з «Шахтарем», із перших хвилин випустили шістьох хлопців, які не грали в минулому матчі. Так само і в поєдинку з ужгородською СДЮСШОР у перерві ми повністю змінили склад, дали всім пограти, щоб, повторюся, отримати інформацію про всіх хлопців і дати їм ігрову практику. Навантаження відчувається, але, з іншого боку, на турнірах за кордоном буває і по дві гри на день. Перед цим турніром ми тренувалися всього тиждень після виходу з відпустки, тому нам і важкувато.

- Наскільки футболісти, які не є основними, здатні повноцінно замінювати своїх партнерів?

- Я не бачив команду, де б усі 20 чоловік були однакового рівня. Якщо вона існує, я радий за тренера, у якого болить голова, кого ставити на гру. Так, у нас є деякі хлопці, хто краще готовий, але є і нові футболісти, які ще не розуміють ту гру, яку ми хотіли б від них бачити. Але вони в такому віці, що невідомо, хто буде грати завтра або післязавтра. Тому можливість грати ми даємо всім, щоб бачити їхній потенціал. Плюс ротація призводить до того, що у нас немає чітко визначенкого основного складу: у кожного є шанс вийти на наступну гру у старті - вважаю, це правильно.

- Восени ваша команда дебютує в чемпіонаті України, турнір Андрія Гаваші за рівнем суперників - це хороша підготовка до першості країни?

- Якщо говорити про підготовку, мені б хотілося, щоб цей турнір у нас був на тиждень пізніше. Усе-таки, ми почали працювати лише з 2-го серпня, а 9-го вже виїхали до Ужгорода - це замало, враховуючи, що до цього хлопці півтора місяця відпочивали. Якби турнір проходив, скажімо, у 20-х числах серпня, для нас це було б більш сприятливо, щоб підготуватися до першості України. А так, ми приїхали, добре не потренувавшись, і зараз через ігри намагаємося набрати кондиції до початку першості міста і України. Але будемо виходити з того, що є. Хоча, думаю, якби ми поїхали на турнір серед команд свого віку до Харкова, у нас був би тиждень запасу для підготовки.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер