Олександр СИТНИК: «Проблеми ми створили собі самі»

Олександр СИТНИК: «Проблеми ми створили собі самі»

- Загалом, як на мене, гра була рівною, а в другому таймі ми навіть мали невелику перевагу. Серйозних гольових моментів не було ані у нас, ані у них – лише передумови, які виходили після флангових атак. Ми знали, що у них небезпечні стандартні положення, є хлопці, які непогано їх виконують, і в цьому плані десь недопрацювали. Хоча ми готувалися, кожному гравцю пояснювали його роль при стандартах. Будемо розбирати, є відео, де можна побачити, хто конкретно недопрацював. Але, як то кажуть, добре те, що добре все закінчилося.

- Гра вийшла нервовою – на двох команди отримали девять попереджень…

- Зрозуміло, що у грі між «Динамо» та «Шахтарем» завжди є місце емоціям та пристрастям на футбольному полі, але, як на мене, проблеми ми створили собі самі. Найбільша проблема саме цього віку – це характер. Не можна виходити на ігри з таким суперником та недопрацьовувати, тим паче на такому турнірі, яких у їхньому житті було поки що не так багато. Це показав не лише сьогоднішній матч, а й два попередніх, зокрема, той же поєдинок із «Карпатами», а також ігри на Зимовому Кубку ДЮФЛУ. У всіх поєдинках, де тисне відповідальність за результат, у нас випадає дуже багато футболістів.

Так, «Шахтар» – дуже хороша організована, навчена команда, і ми з ними грали неодноразово. І коли не було високої відповідальності за результат, то була зовсім інша гра у нашому виконанні. Тим не менш, перед сьогоднішнім матчем ми заспокоювали хлопців, тим паче «Шахтарю» потрібна була перемога більше, ніж нам. Але грою деяких своїх підопічних я дуже незадоволений. Після завершення фінальної частини ми будемо робити розширений аналіз та приймати певні рішення, тому що без характеру в спорті та футболі зокрема дуже важко.

- Три заміни, зроблені в перерві, були вашою реакцією на те, що гра деяких хлопців не виправдала ваших очікувань?

- Так. Ще раз повторюся, що по деяких футболістах було помітно, що вони банально злякалися, ховалися від м’яча. Хтось уникав боротьби, хтось не міг змусити себе зайвий раз пробігтися вперед чи повернутися назад. Причому я кажу про це хлопцям відверто, в очі, й вони знають, у кого є подібні проблеми. Мені хотілося би, щоб вони аналізували та розуміли, що якщо вони хочуть чогось досягти у футболі та «Динамо» (Київ) зокрема, а наш клуб завжди славився своїм характером, то у цьому плані їм потрібно відчутно додавати.

- Були нарікання на стан газону в Сваляві. Сьогоднішній матч, як і півфінал та фінал, було зіграно в Поляні. Що скажете цього разу про стан поля?

- Видно неозброєним оком, що якість поля в Поляні набагато краща. Так, сьогодні були дощі, але поле залишилося рівним, м’яч не дріботить, можна грати у комбінаційний футбол.

- Що можете сказати про суперника по півфіналу – «Дніпро»?

- Ми з ними грали вже цього сезону, оскільки вони були в нашій групі в регулярному чемпіонаті. Але я хлопцям завжди кажу, й попередні матчі це ще раз підтвердили, що у фінальній частині не може бути легких ігор. Будь-який суперник вийде та буде віддавати всі сили, які є у нього. Ми бачимо по інших вікових групах, наскільки важко все дається. Практично в кожній грі напруга та боротьба до останніх хвилин. Я впевнений, що подібна гра буде й у півфіналі. Для нас же зараз головне проаналізувати власні помилки та рухатися далі.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер