Олександр СИТНИК: «Налаштовували хлопців, аби з перших хвилин вони пресингували суперника»

Олександр СИТНИК: «Налаштовували хлопців, аби з перших хвилин вони пресингували суперника»

- Загалом, я не маю претензій до всієї команди – лише до конкретних футболістів. По тій грі, яку вони демонструють, я бачу, що достукатися до них я не можу. Намагаюся розмовляти з ними, можливо, буду розмовляти й надалі, але вони мають розуміти, що в такому клубі, як «Динамо» (Київ), подібні питання стосовно самовіддачі чи настрою ми взагалі не повинні підіймати.

По грі можу сказати, що вона була набагато кращою, ніж у попередніх матчах. Зникла метушливість у контролі м’яча, можливо, дещо поспішали в завершальній стадії, але загальна картинка краща. Але все одно це не те, що має бути… Я відвідав учорашній матч «Динамо» (U-17) проти «Шахтаря», де футболісти не бояться йти у зіткнення, грають до кінця в будь-якому моменті, наші же хлопці можуть дозволити собі прибрати ноги чи не добігти в тому чи іншому епізоді. Так, вони молодці, що вийшли до фіналу, але що буде далі – сказати важко. Навіть якщо вони стануть чемпіонами, але при цьому в них не буде характеру, то в подальшому їм буде дуже важко.

- Вирішальним став м’яч, забитий уже на 30-й секунді матчу…

- Ми налаштовували хлопців, аби вони з перших хвилин активно пресингували суперника й намагалися забити швидкий м’яч, тим паче на такому важкому полі, аби надалі спокійніше контролювати перебіг матчу. Вийшов хороший гол – як розіграш комбінації, так і завершення у виконанні Ваната. Надалі мали моменти, аби забити ще, багато стандартних положень було, але, повторюся, занадто метушилися на завершальній стадії.

- Перенесення матчу з Поляни до Сваляви, де ви нарікали на якість газону, якось позначився на грі ваших підопічних?

- Наскільки я знаю, через сильні дощі газон у Поляні повністю залило, й він став непридатним для гри у футбол. А у Сваляві, зважаючи на кількість опадів, яка випала за останню добу, поле в непоганому стані.

- Сьогодні була неповна заявка – в ній був відсутній Кузик…

- Так, у Дениса пошкодження привідного м’яза.

- Які очікування від фіналу, з ким хотілося би зіграти?

- Нехай переможе найсильніший. А хто буде нашим суперником – немає значення. Ще раз скажу, що для мене найважливіше – щоб із наших хлопців виросли футболісти. А результат – це річ другорядна. Звісно, ми маємо підтверджувати свою роботу перемогами, й футболісти мають хотіти перемагати в кожному турнірі, в якому беруть участь, але наше першочергове завдання – підготувати футболістів, які поступово просувалися би щаблями динамівської структури, починаючи від U-14 й аж до першої команди.

Я працюю з цією командою рік, і добре знаю кожного гравця. Можу сказати, що у фінальному турнірі ми граємо максимум на 70% своїх можливостей. Будемо розбиратися, чому так відбувається, зробимо детальний аналіз після повернення до Києва, після чого прийматимемо якісь рішення, аби рухатися далі.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер