Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Збірна України? Ніколи не кажи «ніколи»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Збірна України? Ніколи не кажи «ніколи»

- За будь-яку перемогу дають три очки. І не має значення, з ким ми граємо: командами, які борються за єврокубки, або які вирішуютьінші турнірні завдання. Для нас кожна гра важлива, й усі очки, в кінцевому підсумку, будуть вирішальними.

- Після пропущеного гола вам надавали допомогу лікарі. Чи все вже гаразд?

- Футбол - контактна гра. І навіть за великого бажання не завжди вдається уникнути зіткнень. Але в цій ситуації, якщо говорити об'єктивно, не пішов би на вихід - не було б ані зіткнення, ані гола. Але вже все гаразд.

- Ви сьогодні кілька разів вкидали м'яча рукою до центральної лінії за низькою траєкторією. Такого початку атаки вимагала гра, або це вказівка ​​тренерів?

- Ні, нічого не змінилося, всі наші принципи залишаються такими ж. Просто не завжди була можливість швидко ввести м'яча у гру. Коли вона є, я намагаюся її по максимуму використовувати. Ми над цим працюємо постійно, намагаємося якомога швидше починати атаки та змушувати суперника розвертатися обличчям до своїх воріт.

- Що сказала команда Артему Кравцю в роздягальні після матчу?

- Привітали його. Він - молодець, дай Боже, щоб у кожній грі по хет-трику робив.

- Сьогодні Макаренко грав не зліва від вас, як зазвичай, а праворуч. Вам незвично було його там бачити? Як він упорався?

- Так, я звик весь час наліво дивитися, а цього разу шия трохи затекла (посміхається). Ні, все гаразд, я вважаю, він добре зіграв та блискуче впорався і з цією позицією, і з грою.

- Як вам суперник у Кубку України - кіровоградська «Зірка»?

- Ми ще його не вивчали. Ми, безумовно, враховуємо сильні та слабкі якості кожного нашого суперника безпосередньо перед грою. Але більше робимо акцент на власній грі, на реалізації всього того, над чим ми працюємо в тренувальному процесі.

- Зараз так складаються обставини, що є певні проблеми з воротарями в збірній України. Ваше рішення не виступати більше за національну команду не може бути переглянуте у зв'язку з цим?

- Ви знаєте, ніколи не кажи «ніколи». За певних варіантів ... (пауза) не дай Боже станеться ситуація, яка склалася перед чемпіонатом Європи. Скажімо так.

- У «Динамо» зараз два сильних воротарі. Ви не обговорювали з Рибкою варіант, щоб хтось один грав у кубкових та єврокубкових матчах, а інший - у чемпіонаті, як робили Ікер Касільяс та Дієго Лопес у «Реалі»?

- Справа в тому, що ми завжди розбираємо ігри разом, аналізуємо припущені помилки та правильні дії. Але рішення стосовно того, хто грає, а хто ні, приймає тренерський штаб. Ми в цьому участі не беремо, наша справа - створити головний біль головному тренеру, якщо можна так висловитися, та тренеру воротарів, щоб вони поламали голову над тим, кому довірити місце у воротах.

* Фото А.Лукацького

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер