Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Поразки та перемоги складаються із забитих та пропущених м'ячів»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Поразки та перемоги складаються із забитих та пропущених м'ячів»

- Стартував 24-й сезон чемпіонату України. Завдання в нашої команди не змінюються. Звичайно, важливість першої гри завжди має значення, й ми ретельно до неї готувалися. Тим паче, в тій ситуації, яка у нас у країні, нехай хоч якась радысть буде для людей.

- Які висновки були зроблені після матчу за Суперкубок, через що команда зазнала поразки?

- Поразки та перемоги складаються із забитих та пропущених м'ячів, а також із помилок, які були припущені в грі. Хтось ці помилки використовував, хтось їх створив. Ми детально проаналізували гру, розібрали хороші моменти, які мали, зробили акценти на тих речах, які нас не влаштовують, які суперечать принципам, які ми зараз прищеплюємо в команді. І сьогодні ми вийшли на гру, розуміючи, що команда «Ворскла» дивилася Суперкубок та також зробила певні висновки щодо нашої специфіки, тактики та концепції й того, в якому ключі ми ведемо гру. І я вважаю, що загалом ми провели матч доволі добре, були моменти, які ми мали реалізовувати.

- Знову ви створили багато моментів, але реалізація знову підвела?

- Ми над цим працюємо.

- Наскільки команда розуміє та приймає концепцію, яку хоче прищепити Ребров?

- Давайте ви не будете протиставляти команду головному тренеру.

- Наскільки ця перемога важлива для команди в психологічному плані?

- На початку сезону будь-яка перемога дуже важлива, будь-який результат. Важливо ще, в якому ключі вона здобута й за якої гри. Загалом було непросто. Плюс, погода зробила невеликі корективи, все ж таки спекотно було грати.

- Ви сьогодні виносили м'яч від воріт із центрально сегмента воротарського майданчика, раніше такого не було. Це якась прикмета?

- Ні, не прикмета. Просто ця точка рівновіддалена як від лівої, так і від правої бокової лінії. Я обираю, залежно від ситуації, куди мені вибивати м'яча. Нічого особливого.

- Чи не було побоювань, що у команди прокинеться стара хвороба, коли вона могла за тотальної переваги отримати гол у свої ворота?

- Вовка боятися – до лісу не ходити. Якщо боятися виходити на футбольне поле, то краще взагалі не виходити. Потрібно дбати про якість своєї гри та думати про тактику, яку тренер запланував на гру. А боятися... Помилки бувають, помилки будуть завжди у всіх, але потрібно думати не про них, а про те, щоб краще підготуватися та реалізувати те, що закладається на тренуваннях.

- Наскільки послабиться конкуренція на воротарській позиції, коли Коваль піде в оренду?

- Максим Коваль поки нікуди не пішов. Він в команді. Коли піде, тоді й подивимося.

- Що б ви йому порадили – чекати на свій шанс у «Динамо» чи показати себе в іншій команді?

- Складний момент. Я в такій ситуації не опинявся. Я був другим номером, коли ставку робили не на мене, але я в тренувальному процесі доводив свою профпридатність. У даному випадку все залежить від його сприйняття.

- В основі «Динамо» виходять молоді гравці, без особливого досвіду, як у команді їм допомагають впоратися із знервованістю?

- У молодих гравців завжди буде частка знервованості перед виходом на поле. Через це проходять усі. Тільки через матчі, через певні помилки прийде зріла гра та впевненість у своїх діях. Це відразу не з'являється, не буває, щоб усе вийшло за помахом чарівної палички. Але довіра є, хлопці стараються, хочуть довести, що вони гідні грати в основі «Динамо», будують великі плани з цією командою й хочуть бути на лідируючих позиціях.

- Але це ж певний ризик – грати молодими хлопцями, якщо команда ставить найвищі цілі...

- Це така концепція: або потрібно мати хороші фінансові умови, щоб купувати гравців 25-27 років, які приходили б із досвідом, ігровою практикою та відразу грали б. Політика клубу також має враховуватися.

- Подейкують, що досвідчені гравці-легіонери хочуть піти з команди, які настрої ви помітили у Мігеля, Мбокані, Ленса всередині команди?

- Бажання гравців переїхати до іншого чемпіонату – це нормальна ситуація та позиція. Інша справа – їхнє ставлення до тренувального процесу й до роботи. У цьому плані все абсолютно нормально. Хлопці чудово розуміють, що агенти можуть вирішувати поставлені гравцем завдання, а його справа – виходити на футбольне поле та грати. Кому буде потрібен гравець, який приїде до іншого клубу з поганою функціональною готовністю та в поганому фізичному стані. Тому в даному випадку вони професійно ставляться до своєї роботи.

- Сьогодні Аруна, Мігель та Вукоєвич у перерві зовсім не розминалися...

- Я цього не бачив, не можу коментувати.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер