Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Попереду нові виклики, і ми до них готові!»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Попереду нові виклики, і ми до них готові!»

Після матчу він відповів на питання журналістів, попередньо звернувшись до вболівальників із привітаннями з приводу старту нового чемпіонату України:

- По-перше, хочу всіх привітати з початком нового сезону та побажати всім злагоди, миру та гармонії з собою та оточуючими. У багатьох команд є труднощі та негаразди, які грають не на користь футболу загалом, але чемпіонат розпочався. Ми розуміємо, що у країні складна ситуація, але потрібно продовжувати робити те, що ми вміємо: дарувати нашим уболівальникам радість від гри, позитивні емоції та зберігати наш футбол.

- Чи достатньо конкуренції в нинішньому форматі чемпіонату для гри в Лізі чемпіонів?

- Ми розуміємо, де будемо грати та з якими командами – це найсильніший турнір світу. Готуємося перемагати в чемпіонаті та добре виступати на євроарені. Тим паче, хлопці розуміють, що тренерське око національної збірної стежитиме за гравцями, й буде будуватися нова збірна України. Тому кожен намагається показати свою найкращу гру, тренери готують свої тактичні задуми та домашні заготовки. Навіть із тієї ситуації, яка склалася, необхідно брати максимум. А взяти ми зможемо стільки, скільки покладемо своєї праці на футбольному полі. Наскільки нова система розіграшу чемпіонату виявиться вдалою, зможу сказати лише після його завершення. Враховуючи обставини, що склалися, керівники будують нову систему, щоб наш чемпіонат був конкурентним, мала місце інтрига, й команди зростали у функціональному, технічному, тактичному планах.

- Куди витратили мільйон, який отримали за перемогу в Суперкубку?

- Ще нікуди, бо ми ще нічого не отримали. Що стосується грошей, як мотивації, тут усе індивідуально, я граю не заради грошей, хоча я їх за це отримую. Футбол – це улюблена справа, це все моє життя, починаючи з 8 років. Так сталося, що хоббі переросло у професію та стало моїм життям. Цьому заняттю я віддаю здоров’я, взагалі – все, та щось отримую у відповідь. У кожного своя мотивація.

- Враховуючи, що саме «Олександрія» зупинила «Динамо» в минулорічному Кубку України, сьогоднішня перемога мала особливе значення?

- Ті матчі вже залишилися в історії, ми про них не згадували, а акцентували увагу на нинішніх діях нашого суперника, звертали увагу на сильні та слабкі якості, намагалися нав’язувати свою гру, не давати олександрійцям розвернутися. На жаль, на останніх хвилинах пропустили гол після стандартного положення, про які ми багато говорили та готувалися. Але я так розумію, там справа в тому, що Віда грав із ушкодженням, і через це не зміг допрацювати.

- Ви дуже засмутилися через цей гол?

- Якби не пропустили, чотири очки замість трьох все одно нам не дали би (посміхається).

- Мораес відзначився трьома забитими мячами – тепер у Ярмоленка солідна підтримка?

- Я сьогодні жартував, що спрацювала зв’язка донецького «Металурга»: Морозюк віддав чотири гольових передачі з флангу, з них три м’ячі забив Мораес. Я би Миколу також відзначив. Жуніор ставив останню крапку, але потрібно враховувати, як розвивалися атаки та хто йому асистував.

- У перших матчах нинішнього чемпіонату було забито багато мячів, це хороша тенденція?

- Звісно, вболівальникам подобається, коли команди забивають багато м’ячів, але командна гра також складається і з дій в обороні. Чим успішніша гра в обороні, тим вона успішніша в атаці.

- Чи приживуться в нашому чемпіонаті тенденції, які застосовувалися на Євро-2016, наприклад те, як «Олександрія» розігрувала мяч на початку другого тайму?

- Я би звернув більшу увагу на те, що тепер гравцю, який отримав ушкодження та якому лікарі надають допомогу, залишається на полі. Вважаю, це виправдано, бо раніше він мав вийти за межі поля, його команда на цей час залишалася в меншості, й таке тимчасове вилучення діє на користь команди, яка порушила правила, а перевага має бути у команди, яка атакує. На мій погляд, така зміна дуже корисна.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер