Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Гра через фланги у підсумку принесла нам результат»

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Гра через фланги у підсумку принесла нам результат»

- «Янг Бойз» трохи змінив свою звичну тактичну схему. Коли ми побачили їх склад, розстановка була трохи несподіваною для нас, оскільки в тих іграх, які ми переглядали, був фактично один і той самий склад. А в цій грі вони зміцнили центральну зону.

Але ті моменти, які ми показували хлопцям на теоретичних заняттях - більше гри через фланги, швидкість на флангах - у першому таймі спрацювали. У другому таймі також створювалися хороші моменти з зон правого та лівого захисників. Більше з лівого флангу команди «Янг Бойз», тому що Тамаш більше грав з акцентом на оборону. В середині було досить багато футболістів, суперник наситив центральну зону, але наша гра через фланги у підсумку принесла результат.

- Сидорчук тримався за задню поверхню стегна. Що з ним?

- Я не лікар ... Є у нього там проблема, але ми будемо знати про подробиці тільки завтра.

- Ви грали в чудовій команді, однією з головних складових якої була психологія переможців. Щось із цього досвіду вашим тренерським штабом використовується?

- І до мене в команді «Динамо» завжди була психологія переможців. Це передається з покоління у покоління, і які б футболісти не приходили до команди, які би тренери не працювали, все одно ставляться найвищі завдання. Незалежно від часів, все це передавалося, і, насправді, в клубі дуже сильна послідовність, в тому плані, що підбираються такі футболісти, які хочуть вигравати, домагатися високих результатів хорошою грою. Хоча весь час добре грати теж не можна. Перемагати потрібно і за рахунок характеру, самовіддачі, сили волі - це все складові, які приносять успіх як клубу, так і самим футболістам.

- У чому ви бачите можливість посилення гри в обороні на фланзі? Це повинно бути кадрове посилення або поліпшення гри тих гравців, які є в наявності?

- Давайте поважати команду суперника, вони теж переглядають наші ігри, бачать наші сильні та слабкі сторони. Сьогодні я побачив два проблемні моменти в обороні. Перший - це стандартне положення в другому таймі, коли ми програли боротьбу, і другий - момент з голом, коли пройшла передача з флангу. Але ж вина не тільки крайніх захисників. Є ще крайні півзахисники, опорна зона, звідки почалася гольова атака.

Що стосується посилення, ми переглядаємо гравців. Повірте, я передивився достатньо гравців на позиції лівого захисника, але не всі вони насправді є номінальними лівими захисниками. Ми не будемо купувати гравців, щоб у грудні думати, що з ними робити.

Ми обговорювали з Ігорем Михайловичем, що у нас проблемні позиції - лівий і правий захисники. Але це не претензія до Колі Морозюка. Просто немає ким дублювати цю позицію. На лівому фланзі був Антунеш. І хто його тепер дублює? Ми шукаємо.

Як я вже говорив, завтра будемо переглядати футболіста. У нас є інформація про нього і від тренерів тієї команди, за яку він грає, і від футболістів, з якими він грає за збірну. Ми підходимо дуже серйозно до цього питання.

Посилення потрібне. Навчити тих, хто є... У грі моменти дуже часто змінюються, тут вони повинні швидко думати, швидко приймати рішення. Але основна вимога до крайніх захисників - надійна гра в обороні, а потім вже підключення до атак.

- Чи не вважаєте ви, що Коваль занадто далеко виходить з воріт?

- Давайте згадаємо забитий м'яч, звідки Коваль віддавав передачу?

- Яке завдання буде ставитися на матч-відповідь – утримати результат або перемогти?

- Будемо відштовхуватись від того, що у нас є перевага.

- Чи будете ви тренувати серію пенальті?

- Приїдемо до Берна, подивимося. Там вже будемо будувати свою гру. Але ми ведемо в рахунку.

- Мбокані знову відзначився голом. Чи можна його назвати лідером атак «Динамо»?

- Робота нападника - забивати. У нього був ще один момент, у таких він зазвичай не прощає. Дай Бог, щоб у нього були ці моменти, і щоб він їх реалізовував.

- У матчі з «Карпатами» ви дасте відпочити тим гравцям, які грали сьогодні?

- Звісно, ротація буде. Як я вже говорив, у нас є основна обойма з 16-ти футболістів, які будуть отримувати ігрову практику. А хто саме вийде на поле в суботу, ми вирішимо вже безпосередньо у день матчу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер