Олександр Караваєв: «Позначився психологічний фактор - боялися припуститися помилки»

Олександр Караваєв: «Позначився психологічний фактор - боялися припуститися помилки»

- Що думаєте з приводу непризначеного пенальті на Вербичі?

- Складно коментувати, мені у грі теж здалося, що був пенальті, але ще до матчу Луческу нас попереджав, що з суддями потрібно бути обережними, оскільки іноді в спірних моментах вони віддають перевагу великим командам. Він прийняв таке рішення, не можна його звинувачувати в тому, що він не дав пенальті.

У цілому, вважаю, ми дуже добре грали в першому таймі, особливо в обороні. Потім у нас було пару хороших моментів виходу з оборони в контратаки, які ми не використали - це і є різниця у класі суперників. Команда світового рівня реалізовує свої моменти, а ми не можемо цього зробити.

- Що трапилося після першого пропущеного м'яча? До нього команда виглядала цілісно, ​​а після нього - розклеїлася.

- Я теж задавався цим питанням, обговорювали його в роздягальні з хлопцями. Чи то опустили руки, чи то ще щось... Могли продовжувати грати у свій футбол і створювати моменти. Що саме сталося, будемо розбирати на теоретичних заняттях, винесемо хороші моменти з цієї гри, а про погані постараємося швидше забути.

- Наскільки сильно відчувалася різниця у класі між «Барселоною» і «Динамо»?

- У першому таймі, коли ми виконували установку тренера, робили все правильно, уся команда діяла синхронно, це, начебто, не помічалося, оскільки ми перекривали всі сильні сторони суперника і не давали їм можливості щось створити біля наших воріт. Напевно, велику роль зіграв фактор психології, коли ми боялися припуститися помилки, губилися, а суперники діяли більш упевнено. Вони постійно грають матчі на такому високому рівні.

- Під час пропущених м'ячів мала місце незіграність команди?

- Якщо судити з усіх матчів, то в плані зіграності, у нас усе дуже добре. У перші два місяці з початку чемпіонату ми на багатьох тренуваннях відпрацьовували оборонні дії, тактичні перелаштування, тобто, ми знаємо, хто, де і з ким повинен грати. Що стосується кутових ударів, є футболісти, які грають на своїх позиціях, а є ті, які грають із суперниками. Кожен має виконувати свою функцію на полі. Якщо хтось не добіг або недопрацював, виникають проблеми.

- Здалося, що в моменті з першим пропущеним м'ячем Деста занадто легко пішов від вас...

- Що стосується першого гола, вийшло так, що я висунувся у центр, оскільки туди пішла передача, потрібно було звужуватися, а ззаду вбіг гравець - я за ним би вже ніяк не встигав, тим паче що у мене там був і півзахисник, і захисник, на двох розірватися складно.

- У вас, як і раніше, залишаються симпатії до «Барселони»?

- Ця команда зі світовим рівнем і історією. Я вболівав за них, коли не грав з ними на одному полі, а коли ми виходимо один проти одного, звісно, жодних симпатій бути не може. Я виходив повністю зарядженим на гру і перемогу, оскільки ми розуміли, що можемо здобути очки, у нас багато що виходило, але у другому таймі щось пішло не так, як ми хотіли.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер