Олександр ІЩЕНКО: «Відмовлятися від фіналів ДЮФЛ на стадіоні «Динамо» - велика дурниця»

Олександр ІЩЕНКО: «Відмовлятися від фіналів ДЮФЛ на стадіоні «Динамо» - велика дурниця»

Два з чотирьох фінальних етапів вікових категорій U-15 і U-16 пройдуть у Щасливому під Києвом. ФК «Динамо» запропонував організаторам змагань провести матчі за третє місце і фінали в Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського, погодившись надати свою інфраструктуру безкоштовно. Про реакцію керівників дитячого футболу на цю пропозицію розповів директор ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко:

- У Щасливому фінали ДЮФЛ проводяться вже кілька років, але глядачів ці матчі збирають дуже мало, оскільки база знаходиться за містом, і туди важко добиратися. ДЮФЛ провела опитування всіх можливих команд-учасників фінальних стадій, і всі на цю пропозицію погодилися, за винятком донецького «Шахтаря». Виникає питання: «Хіба «Шахтар» є організатором змагань? Чи всі інші йому чимось зобов'язані?».

21-го травня у Щасливому на полі, де планується проводити матчі фінального етапу ДЮФЛ, проходив поєдинок молодіжної першості «Шахтар» - «Динамо». Саме поле знаходиться на вигоні, глядачі, які хочуть подивитися матч, змушені добиратися на базу на машинах, а під час гри стояти на косогорі, де немає сидінь. Крім того, поруч, у 20-ти метрах від поля, знаходиться пральня. Грати в безпосередній близькості від подібних об'єктів повинно бути суворо заборонено. Одного разу під час матчу вітер дув у бік поля, і запах із пральні викликав блювотний рефлекс. Навіщо ж труїти дітей?

Виявляється, що пан Костюченко в односторонньому порядку не хоче погоджуватися на набагато кращі умови. До слова, він же в попередні роки наполягав на тому, щоб фінали прийняло Запоріжжя, де один туалет на всі команди і вболівальників, потворне харчування, і команди три дні сиділи без світла. Причому, на харчування скаржилися всі команди, зокрема і «Шахтар», якому його потім поліпшили, про що вони написали на своїй сторінці у Фейсбуці. А в інших так нічого і не змінилося.

Ми хочемо зробити для дітей свято, щоб вони зіграли на прекрасному стадіоні з великим табло, оголошенням складу диктором, фотографією на пам'ять біля пам'ятника Валерію Лобановському - це ж запам'ятовується на все життя! Якщо Костюченко відмовляється від такої прекрасної можливості, виходить, він головний шкідник. Я вже не кажу про те, що він перешкоджає створенню еліт-ліги ДЮФЛ, хоча за цей формат проголосували всі, адже це якісно новий рівень проведення змагань, прогрес. Через цю людину ми втратили не один рік.

Рішення з приводу місця проведення фінальних матчів повинна приймати ДЮФЛ і, наскільки мені відомо, усе керівництво ліги було «за». Та й як може бути інакше, адже відмовлятися від такої можливості - величезна дурість. Ті, хто коли-небудь виходив на стадіон «Динамо», розуміють, яка це радість, а для дітей - удвічі.

Усе, що ми хочемо - щоб під час фінальних ігор для дітей були створені нормальні умови. І це не прохання, а вимога.

Сподіваюся, що здоровий глузд переможе, і керівники ДЮФЛ приймуть рішення, від якого всі тільки виграють, інакше ми залишаємо за собою право вжити непопулярних заходів, аж до бойкоту змагань.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер