Олександр Іщенко: «Потрібно навести порядок у суддівстві еліт-ліги ДЮФЛУ»

Олександр Іщенко: «Потрібно навести порядок у суддівстві еліт-ліги ДЮФЛУ»

- Такі ігри важко коментувати, оскільки залишається неприємний осад від суддівства як в першому матчі, так і в другому, яке вплинуло на результат. Але найголовніша проблема в тому, що психологія хлопців у цьому віці травмується. Вони не грають так, як мають це робити. Напевно, ви чули крики керівників команди господарів: «Падай, падай, ще раз падай!». І вони падали. І в першій, і в другій грі пенальті були призначені необґрунтовано і їх неможливо пояснити. А незараховані м'ячі, які забили наші хлопці, - це додаток до того, що ми бачили. Асистенти арбітра і голи скасовують, і пенальті призначають - це тривало протягом двох матчів, суддівство було ідентичним.

Ми зверталися у Федерацію футболу, нам пообіцяли розібрати всі ці моменти на майбутній 24-го листопада конференції. Ми за об'єктивність, а те, що сьогодні було, - свавілля, з яким пора закінчувати.

- Чим, на вашу думку, зумовлено таке суддівство, і як можна вплинути на ситуацію?

- З появою еліт-ліги кожне очко стало на вагу золота. Йде боротьба за місце в першій трійці, щоб продовжити претендувати на призові місця навесні. Ми спостерігаємо гостру конкуренцію між «ДВУФК-Дніпро» і харківським «Металом», і те, про що я говорив вище, - це результат загострення цієї боротьби, поява мотивації, яка зашкалювала. Ми надамо необхідні матеріали в суддівську колегію. Лучано Луччі минулого року говорив мені, що це молоді рефері, і вони можуть помилятися. Але ні, це не помилки, просто люди знають, що робити, вони запрограмовані - повірте, я знаю, про що говорю і вже бачив такі моменти. А у фінальній шістці й узагалі кожна гра буде, немов фінал, тому, щоб навесні скандали не накладалися один на інший, потрібно зараз навести лад.

Необхідно зробити висновки і дозволити рости нашим футболістам, а таке суддівство заважає цьому. Виходить, ми готуємо психологічно неповноцінних гравців, які будуть або боятися вступати у відбір, або падати в будь-якій ситуації і просити пенальті.

Хлопці, які судили сьогодні - в полі і на лінії, - ланки одного ланцюга, вони варті один одного. Скасовуючи чистий гол Пономаренка, суддя помилився, але чомусь весь час в одну сторону. Важко пред'явити претензії футболістам, адже наш гравець допрацював до кінця, вирвав м'яч, а гол відмінили. Ми ж повинні шукати моменти, де зробили помилки гравці, не допрацювали тренери... А виходить, що всю дорогу назад до Києва в голові буде одна думка - що футболу немає, нічого обговорити, крім того, що судді займалися свавіллям - це найстрашніше.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер