Олександр ІЩЕНКО: «Ігри з чеським «Баніком» вищі рівнем, ніж у першості України»

Олександр ІЩЕНКО: «Ігри з чеським «Баніком» вищі рівнем, ніж у першості України»

До наших хлопців завітали однолітки з чеського «Баніка» (Острава). В рамках дружнього візиту заплановано чотири матчі, в яких беруть участь футболісти 2002, 2004 та 2005 років народження. Два з них відбулося у вівторок, а ще два пройдуть на НТБ «Динамо» в Конча-Заспі в четвер увечері. Детальніше про приїзд чеських гостей і майбутній візит у відповідь розповів директор ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко:

- Ініціатором наших зустрічей є чеська сторона. Школа «Баніка» з Острави є однією з найкращих в країні. Коли в березні нинішнього року я їздив до Чехії на відбірний еліт-раунд до чемпіонату Європи, вони запропонували провести матчеві зустрічі. Звісно, це ігри більш високого рівня, ніж в першості України. Президент «Динамо» Ігор Суркіс підтримав цю ініціативу, ми встановили контакти, і тепер перші дві команди приїхали до нас. З візитом іншими віковими групами ми поїдемо до них у гості з 14 по 18 червня і в серпні.

Перші два матчі показали, що суперник, дійсно, дуже серйозний. Поєдинок «Динамо» U-16 закінчився бойовою нічиєю 3:3, а гра вийшла динамічною, навіть самі хлопці сказали: «Побільше б таких спарингів та ігор». А «Динамо» U-14, на жаль, поступилося 0:2, хоча, ще за хвилину до кінця матчу за рахунку 0:1 на користь чехів ми не забили пенальті, а невдовзі отримали другий гол.

Повторюся, для нас найголовніше, що для дитячо-юнацького футболу це ігри дуже високого рівня, впевнений, сьогоднішні два спаринги будуть тому підтвердженням. Другий матч ми вирішили грати молодшим віком - U-13, оскільки з наступного року ми взагалі хочемо ускладнити завдання нашим вихованцям і грати чемпіонат міста групами, на рік молодшими, ніж суперники. Це робиться для того, щоб підвищити рівень ігор, оскільки різниця в один рік в цьому віці дуже відчутна, і для того, аби хлопці швидше росли, як футболісти. Тож чекаю сьогодні двох хороших ігор і радий тому, що ми встановили такі контакти. Вважаю, від цього виграє і якість тренувального процесу, і ставлення хлопців до своїх професійних якостей.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер