Олег Лужний: «Нам ще дуже далеко до рівня «МЮ»

Олег Лужний: «Нам ще дуже далеко до рівня «МЮ»

«Манчестер Юнайтед» - «Динамо». Післематчева прес-конференція в.о. тренера «Динамо» Олега ЛУЖНОГО:

- У чому головна причина поразки команди?

- Причину невдачі потрібно шукати не сьогодні і не вчора, не місяць і не рік тому. Це сталось три-чотири роки тому, зараз ми пожинаємо плоди. Говорячи про сьогоднішній матч, по перших 25 хвилинах гри я не маю жодних претензій до хлопців. У цей період у «Манчестер Юнайтед» не було гольових моментів біля наших воріт. У нас було два моменти і ми могли відкрити рахунок. У першій половині тайму хлопці повністю виконали мою настанову. У результаті два шанси для взяття воріт. Однак наявні можливості ми не реалізували, а потім пропустили гол через смішну помилку.

У кожному матчі ми дозволяємо супернику забивати після розіграшу стандартного положення. Сьогодні, після першого м’яча, наша гра розвалилась. У другому таймі, в період зі 25 по 3 хвилини, «Динамо» виглядало непогано, міг забити Діого Рінкон. У підсумку маємо… Нам ще дуже далеко до рівня «Манчестер Юнайтед».

- Сьогодні ваш перший матч за кермом «Динамо». Грав дала вам додаткову інформацію про проблеми команди?

- Їх у нас дуже багато. Я навіть не знаю, із чого почати. Організації і дисципліни немає. Сьогодні гра було до тих пір, поки на полі була дисципліна. Потім ми пропустили зі стандарту. На мій погляд, команда взагалі не має права пропускати зі стандартних положень.

- Які цілі ставите перед «Динамо» в Лізі чемпіонів?

- Максимальні. У нас залишились матчі з «Ромою» і «Спортингом», будемо боротись у них за вихід до Кубка УЄФА. Не залежно від турнірного становища, постараємось взяти максимальну кількість очок. Час покаже, чи дозволить їхня кількість посісти нам третє місце.

- Вихід у захисті ветеранів: Ващука і Федорова – вимушені заходи?
- У нас немає вибору футболістів. Сьогодні випустив на поле захисників, які більш-менш «стоять на ногах», які можуть віддати пас. А грати з «МЮ» в чотири захисники в лінію абсурдно. Гадаю, що Ващук і Федорів зіграли добре.

- Чому до заявки не потрапили Юссуф і Несмачний?

- Вони отримали травми на вчорашньому тренуванні. В обох проблеми з коліном. Лікарі скажуть точніше, коли вони повернуться до строю.

- У якому з двох програних «Манчестеру» поєдинків «Динамо» зіграло краще?
- Не можу сказати, зі сторони повинно бути краще.

- Питання про комплектацію команди. Чи відповідає рівень кваліфікації нинішніх гравців вашим критеріям?
- У команді досить багато старших гравців, але не видно молоді, яка б могла стати достойною заміною. Взагалі, кожного гравця можна чомусь навчити. Для цього потрібен час. Вважаю, нам необхідно змінити багато речей. Якщо не буде змін, я не знаю, на що ми сподіватимемось у майбутньому.

- Прокоментуйте гру Артема Мілевського і пізній вихід Ісмаеля Бангури.
- Поки в Мілевського були сили, він виглядав пристойно. Мова йде про перший тайм і п'ятнадцять хвилин другого. Бангура зараз не в формі, він багато пропустив відновлюючись після травми.

- Психологічний стан гравців і кадровий резерв дозволять вам проводити задумані зміни перед матчем із «Шахтарем»?

- Резерва, як такого, у нас взагалі немає. Гравці, які сьогодні увійшли до заявки, являються основною обоймою команди.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер