Олег Лужний: «Все залежить від нас»

Олег Лужний: «Все залежить від нас»

Напередодні поєдинку п’ятого туру групового турніру Ліги чемпіонів «Динамо» - «Рома» в.о. головного тренера киян Олег Лужний провів прес-конференцію. Разом із наставником у спілкуванні з журналістами брали участь півзахисник Руслан Ротань і тренер із фізпідготовки Вінченцо Пінколіні.

- Чи поставлене перед командою завдання потрапити до Кубка УЄФА?

- Наша ситуація зараз не з кращих. Нам потрібно вигравати дві гри, і лише тоді ми зможемо розраховувати на потрапляння в Кубок УЄФА.

- Відчуваєте себе без п’яти хвилин головним тренером «Динамо»?

- Не знаю. Це запитання до президента та акціонерів клубу.

- Запитання до Пінколіні. У футболі чудес не буває. Чи означає це, що «Динамо» знову побіжить лише навесні?

- Ви прекрасно розмієте, що зараз у нас часу немає. Дуже багато матчів, і ніколи підтягуватись. Максимально, що я можу зробити, я виконую. А про весну будемо говорити, коли розпочнеться зимовий збір.

- Олеже Романовичу, на ваш погляд, можливо варто в останніх матчах перейти на гру від оборони, зіграти «другим номером» і чекати свого шансу в атаці? Чи «Динамо» не вміє так грати?

- Ви чудово знаєте, що в нас багато кадрових проблем. Дуже багато травмованих. Я виставляю на матч такий склад, який мені дозволяє кадрова ситуація в клубі. У нас немає двох-трьох на кожну позицію, аби без болячу проводити ротацію складу.

- Тобто тактику на матч обираєте в залежності від здоров’я футболістів?

- Так, звичайно.

- Запитання до Руслана Ротаня. Ви добре відіграли в Литві порти місцевої збірної, на хорошому рівні провели матч із «Арсеналом». До вас знову повернувся смак перемоги?

- Смак перемоги, власне, нікуди не зникав. А моя гра залежала від фізичної форми. Зараз із здоров’ям у мене все нормально.

- Яка ситуація з Майклом?

- Майкл отримав травму на тренуванні – проблеми з боковою зв’язкою коліна. Зараз він проходить обстеження, йому зробили артроскопію. Лікарі вирішають, чи необхідна йому операція.

- Чи гратиме завтра Корреа?

- Лікарі зроблять усе можливе, аби він завтра зміг вийти на поле.

- Яка ймовірність його появи на полі?

- 50 на 50.

- Ребров в одному з інтерв’ю сказав,що розраховує повернутись до основного складу «Динамо»…

- Він ще не готовий функціонально.

- Запитання до Руслана. Минулого року «Динамо» здобуло перше очко саме в п’ятому турі групового етапу. Чи можливо повторити або ж навіть покращити минулорічний результат?

- У нас є ще два матчі. У цих поєдинках нам вкрай необхідно набирати очки. У принципі, усе залежить від нас.

- Ви знаєте, як обіграти «Рому»?

- Усе залежить як від мене, так і гравців – у якому вони настрої вони вийдуть на гру, як будуть викладатись на полі, як боротимуться за кожнісінький м’яч. У нас немає іншого виходу окрім як виходити і грати на перемогу. Дороги назад немає.. Нам потрібно виходити в Кубок УЄФА.

- Але не все залежить від нас. Якщо «Манчестер» програє в домашньому матчі «Спортингу», то матч у Португалії уже не матиме турнірної мотивації для нас…

- Як буде, так і буде.

- Чи має для вас значення, у якому складі вийде «Рома» на матч – основним чи резервним?

- А яка різниця? Все рівно потрібно грати – будь це основний склад чи резервний. І точнісінько так само потрібно здобувати перемогу в будь-якому разі. Не факт, із ким буде легше грати.

- Погодні умови можуть вплинути на хід поєдинку?

- Усі футболісти – професіонали, і для них не повинно мати значення за якої погоди грати.

- Якщо ви залишитесь головним тренером, чи немає бажання створити команду взірця 90-х років, коли за «Динамо» виступали лише українці?

- Такі міркування є. Якщо до команди запрошувати футболіста з-за кордону, то цей гравець повинен бут не голову вище наших вихованців. В іншому ж разі це не доцільно. Краще рік-другий працювати з вихованцями нашої школи і отримати не ідентичний результат.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер