Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «Чорноморець» непередбачуваний, прогнозую гру до гола»

Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: «Чорноморець» непередбачуваний, прогнозую гру до гола»

- Очікую важкої гри для динамівців, оскільки була перерва, а після неї завжди не так просто повертатися до звичного ігрового графіка. Тим більше, динамівці делегували досить велику групу гравців до національних збірних. Найбільша кількість - до збірної України, яка завдання не виконала - звідси не найкращий психологічний і моральний стан гравців. Утім, всі хлопці професіонали, і, сподіваюся, вони зможуть перелаштуватися.

Також є невеликі побоювання щодо складу - є інформація, що велика група динамівців може бути не задіяна в сьогоднішньому матчі. Це як мінус, так і плюс - особливо, для тих хлопців, у яких буде можливість зарекомендувати себе з найкращого боку. Гадаю, вже сьогодні ми зможемо побачити Миколенка - перспективного хлопця, який стукає у двері основної команди, тим більше, у нього позитивні емоції після підписання довгострокового контракту з клубом.

- А в якому стані зараз знаходиться «Чорноморець»?

- У них також не все гладко. Доходила інформація, що є розбіжності у головного тренера Олега Дулуба з керівництвом клубу. Знайшли вони компроміс чи ні, я не знаю, але в будь-якому випадку, сьогоднішній «Чорноморець» важко передбачити. З одного боку, команда видала хороший матч із «Шахтарем», але потім повністю провалила гру з «Ворсклою». Я прекрасно розумію, що одесити побудують свою тактику від оборони, у них є футболісти під два метри зросту і під 100 кг. (Посміхається) - подивимося, як динамівці зможуть розкрити цю оборону. Взагалі, я прогнозую гру до гола, оскільки «Чорноморець» добре діє в обороні в плані переміщень, страховки один одного і дотримання ігрової дисципліни. Але ця команда вразлива в атаці - попереду гра команди залишає бажати кращого. Матч із «Ворсклою» це добре показав: щойно вони пропустили, на цьому для них усе закінчилося, тобто, атакують вони дуже невпевнено, боязко. Напевно, Дулуб ще не зміг зробити з команди те, що б він хотів.

- Але і «Динамо» нещодавно втратило очки в матчі з «Вересом»...

- Не втратило, а, я б сказав, подарувало, влаштувавши атракціон небаченої щедрості. «Шахтар» свій матч виграв, тож киянам втрачати очки не можна, враховуючи, що після цього туру належить очне протистояння цих команд. Гадаю, динамівці підходять до сьогоднішнього матчу у всеозброєнні і поїхали до Одеси лише за перемогою. Якщо гості зіграють у свою гру, здобути перемогу їм під силу. А гру «Динамо» вже видно: це швидкий перехід від оборони в атаку, упор на атакуючі дії, без проміжних передач і катання м'яча поперек і назад. Тож, гадаю, динамівці гратимуть швидко, динамічно, постараються «відрізати» групу гравців «Чорноморця». Тоді все буде добре, і вони переможуть.

- У одеситів досить непередбачувана команда: з одного боку, вони йдуть на останньому місці в турнірній таблиці і є аутсайдерами, а з іншого, відбирають очки у «Шахтаря». Ця команда може стати грозою авторитетів?

- У них немає стабільності. Не думаю, що «Чорноморець» може стати грозою авторитетів. Матч із «Шахтарем» скоріше був зіграний на емоціях, натхненні, адже в команду прийшли нові футболісти, змінився тренерський штаб. А зараз уже почалися трудові будні і звичний тренувальний процес. Цій команді поки не вистачає взаєморозуміння. Це вже не той «Чорноморець», який був за Бабича - вони небезпечні, з ними слід бути насторожі і грати на максимумі своїх можливостей, інакше за це можна поплатитися.

Але все одно я вважаю «Динамо» фаворитом цього протистояння, адже, по суті, грає друга команда з останнім місцем. Які б дифірамби ми не співали «Чорноморцю», останнє місце говорить саме за себе. Тож жодної іншої задачі для динамівців, окрім як завойовувати три бали, бути не може. Плюс, у голові вже потрібно тримати єврокубкову гру з «Янг Бойз», яка буде однією з вирішальних, адже швейцарці - їхній прямий конкурент, ба більше, динамівцям є що доводити. Одним словом, на «Динамо» чекає дуже важкий тиждень і щільний графік - три матчі: з «Чорноморцем», «Янг Бойз» і «Шахтарем». І всі вони дуже відповідальні і надважливі, в кожному з них необхідно здобувати перемогу. Подивимося, наскільки команда готова до такого календаря і до того, щоб грати лише на максимумі можливостей.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер