Олег Лужний: «Необхідно перемагати в кожному матчі»

Олег Лужний: «Необхідно перемагати в кожному матчі»

«Динамо» – «Карпати» – 1:0. Післяматчева прес-конференція

Олег ЛУЖНИЙ, в.о. головного тренера «Динамо»:

- Хотів би подякувати «Карпатам» за хорошу гру. Поки в наших гравців були сили, їм вдавалося виконувати установку і те, що було заплановано на матч.

- Чи розчарував вас Гільєрме? Таке враження, що в нього зайва вага...

- Він хороший футболіст, без сумнівів. В іншому випадку він просто не грав би в основному складі ЦСКА. Просто він не готовий на сьогодні, оскільки востаннє грав, напевно, місяці три тому.

- В основі «Динамо» вийшло четверо українців. Чи довелося кимось із них доповнювати склад у зв'язку з лімітом?

- Так сталося. Зокрема, Ярмоленко та Зозуля зіграли два матчі в молодіжній збірній, тому їм потрібен був відпочинок. А так усе гаразд.

- Із приходом Юрія Сьоміна до команди майже три роки тому «Динамо» змінило лаву запасних. Валерій Газзаєв підтримав рішення колеги. Тепер же ви знову повернулися до старого варіанту розташування...

- На лавці запасних із лівого боку сиділи всі легендарні тренери «Динамо», зокрема, Валерій Лобановський, якого я вважаю своїм учителем. Я не міг вчинити інакше.

- Яка причина відсутності в заявці Гусєва, Михалика, Юссуфа?

- Усі травмовані.

- А що з Нінковичем?


- Мілоша повезли до лікарні, у нього, можливо, струс мозку.

- Коли чекати на повернення на поле Маграо?

- Він поки що не провів жодного тренування в загальній групі, займається з тренером із фізпідготовки.

- Гра проти «Карпат», команди з вашого рідного міста, мала для вас особливе значення?

- У принципі, ні. Без різниці – рідне чи чуже місто. Нам необхідно перемагати в кожному матчі.

* * *

Олег КОНОНОВ, головний тренер «Карпат»:

- Ми провалили перший тайм, особливо початок гри. «Динамо» в перші хвилини виглядало дуже потужно. Ми знали про це, але чомусь не змогли нічого протиставити. Будемо розбиратися, чому так сталося. Можливо, хтось із гравців відчув, що сезон уже закінчено, чи ажіотаж навколо нашої команди негативно впливає на гравців. Користуючись нагодою, хочу попередити своїх футболістів, що це не пройде. Серйозно будемо розбирати гру і дії низки футболістів. Так грати, тим паче з «Динамо», просто недозволенно. Другий тайм був кращий, але, все одно, ми практично не створювали гостроти біля воріт суперника, мало нав'язували єдиноборств, пресингу. В цілому, вважаю, відіграли погано.

- Чи відчули різницю між нинішнім «Динамо» Лужного та командою Газзаєва, яку ви переграли навесні?

- У будь-якому випадку і з будь-яким тренером «Динамо» є дуже сильною командою. Різниці я не побачив, оскільки в першу чергу дивлюся на дії своїх підопічних. Сьогодні «Динамо» не дозволило нам зіграти у свою гру, і я вважаю, що це заслуга нашого суперника. Що стосується атаки, то в них достатньо було моментів, особливо в першому таймі, щоб збільшити перевагу.

- У другому таймі гра змінилася. Це ваша команда додала, чи «Динамо» здало?


- На мій погляд, ми активніше почали діяти у другому таймі.

- Наскільки позначилася відсутність Ігоря Худоб'яка?


- У нас, передусім, командна гра. Немає такого футболіста, через відсутність якого в нас змінювався би стиль гри. Просто сьогодні той гравець, який вийшов на позиції Ігоря, зіграв погано.

- Як вплине результат матчу з «Динамо» на підготовку до поєдинку Ліги Європи?

- Я гадаю, у кращий бік. Ми серйозно розберемо сьогоднішню гру, і будемо готуватися до поєдинку із «Севільєю».

- Важко одним складом грати на два фронти?

- Я не можу сказати, що занадто важко. Для футболістів краще грати, ніж тренуватися. І кожен із них скаже вам про це. Інша справа, що складніше відновлювати і мотивувати футболістів. У цілому ж усе залежить від спільної роботи.

- Можете охарактеризувати гру Данило Авелара?

- Ми розберемо його техніко-тактичні дії, коли прийдуть відповідні роздруківки. З того, що я бачив, можу сказати, що він може грати сильніше. Можливо, позначається те, що він прийшов зовсім нещодавно і грає практично всі ігри в основному складі, від чого є присутньою втома.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер