Олег ГУСЄВ – найкращий гравець «Динамо» в березні!

Олег ГУСЄВ – найкращий гравець «Динамо» в березні!

Нагадаємо, цей титул присуджувався Олегові з вересня по грудень минулого року. У березні перевага Гусєва також була майже беззаперечною.

Починаючи з цього місяця, з метою залучення до голосування більшої аудиторії при визначенні найкращого гравця нашої команди, враховуються голоси, залишені на офіційній сторінці нашої команди у соціальній мережі Вконтакті. Незмінним лишається те, що саме вболівальники і лише вони визначають найкращих, а тому ця відзнака дуже цінна. Кожен респондент віддає свій голос за найкращого гравця у кожному окремому матчі, після чого наприкінці місяця всі голоси підсумовуються.

У березні замість запланованих шести офіційних матчів «Динамо» провело чотири: три у Прем’єр-лізі – проти «Таврії» (2:1), запорізького «Металурга» (4:0) та «Дніпра» (0:2), а також кубкову зустріч із «Металістом» (3:2). Оскільки за підсумками лютого найкращий гравець не визначався, у цьому місяці ми врахували також лютневе протистояння «Динамо» з «Валенсією» в Лізі Європи.

В усіх матчах лютого та березня (зазначимо, що за підсумком першої гри з «Валенсією» голосування не проводилось) узяли участь семеро гравців «біло-синіх» – Олександр Рибка, Данило Сильва, Александар Драгович, Євген Макаренко, Мігель, Олег Гусєв та Джермейн Ленс. Загалом же Олег Блохін задіяв у цих іграх 20 виконавців.

Лише трохи не дотягли до тисячі голосів Денис Гармаш (942) та Дьємерсі Мбокані (997). Більше тисячі набрали шестеро. Серед них Мігель (1364), Євген Макаренко (1651) та Браун Ідейє (1823), а також трійка призерів. 

3-є місце. Олександр РИБКА (3730 голосів)

Повернення Олександра до футболу загалом та до рідного клубу зокрема видалось вчасним та вдалим. Він знову вийшов на поле в офіційному матчі після дворічної перерви на 54-й хвилині гри «Динамо» - «Валенсія» у Нікосії, коли травми зазнав капітан «біло-синіх» Олександр Шовковський. Уже в першому ж матчі Рибка неодноразово рятував ворота своєї команди від неминучого голу, і в тій поразці динамівців його вина, мабуть, чи не найменша.

Після цього Олександр незмінно захищав ворота «біло-синіх» в інших п’яти матчах лютого та березня, провівши за цей період у грі загалом 486 хвилин і пропустивши сім м’ячів. Окрім повернення до гри ще однією надважливою справою для Олександра було повернути довіру вболівальників «Динамо». Примирення із динамівськими ультрас відбулося не без участі Шовковського. Та вирішальний крок зробив сам Рибка, підійшовши до фан-трибуни після гри з «Таврією» та вибачившись перед уболівальниками. Велика кількість голосів за голкіпера свідчить про те, що вибачення фанати прийняли.

2-е місце. Андрій ЯРМОЛЕНКО (6223)

Андрій Ярмоленко пропустив перший матч проти «Валенсії», і, можливо, саме його не вистачало нашій команді в тій грі. В усіх інших матчах він незмінно був одним із найактивніших та найкорисніших гравців на полі. До того ж, Ярмоленко провів інші п’ять матчів без замін, що свідчить про те, що він віддається грі з першої хвилини і до останньої.

Відповідальності, із якою Андрій виходить на поле у кожному матчі, сприяє і статус одного з віце-капітанів. У трьох матчах із п’яти Ярмоленко виводив «Динамо» на поле в якості капітана команди, та й у двох інших одягав капітанську пов’язку після того, як поле залишав Олег Гусєв.

Загалом Андрій провів у грі 450 хвилин, забив за цей час два голи, які до того ж виявилися переможними (у матчах із «Таврією» та «Металістом»), а також віддав один гольовий пас. І це не враховуючи потенційно результативних асистів, а також участі в інших гольових атаках «біло-синіх». 

1-е місце. Олег ГУСЄВ (8645)

Олег Гусєв узяв участь у всіх шести матчах «Динамо» у лютому та березні. Проте, не завжди він виходив на гру в основному складі. З перших хвилин Анатолійович грав лише в трьох поєдинках – першому з «Валенсією», кубковому з «Металістом» та у злощасному із «Дніпром».

Загалом, у лютому та березні Гусєв провів у грі 234 хвилини, за які він відзначився двома голами, однією гольовою передачею та заробив два попередження. Двічі він виводив команду на поле в якості капітана.

Справжнім бенефісом Гусєва став інший поєдинок, а саме матч на «Олімпійському» проти «Металурга» із Запоріжжя. З’явившись на полі лише на 74-й хвилині матчу за рахунку 1:0, він забив ще два голи, а також став автором гольової передачі.

Ще раз Гусєв став героєм усіх новин із іншої причини – на 25-й хвилині гостьового поєдинку проти «Дніпра» він зазнав травми після жахливого зіткнення з голкіпером Денисом Бойком. Після того, як Олегу прямо на полі надали допомогу футболісти, можливо, навіть, урятувавши його життя, Гусєва було доставлено до лікарні каретою швидкої допомоги. В результаті того зіткнення віце-капітан «Динамо» зазнав великої кількості пошкоджень, серед яких і струс мозку. На щастя, зараз Олег уже одужує і, маємо надію, зовсім скоро відновиться остаточно.

P.S. Бажаємо лауреатові якнайшвидшого повернення на поле аби й надалі радувати вболівальників своєю яскравою грою!

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер