Олег ГУСЄВ – найкращий гравець «Динамо» (Київ) у листопаді!

Олег ГУСЄВ – найкращий гравець «Динамо» (Київ) у листопаді!

В останньому місяці осені наша команда зіграла п'ять матчів: три у Прем'єр-лізі («Зоря» 0:2, «Волинь» 4:1, «Говерла» 3:0) та два в Лізі Європи («Тун» 2:0, «Генк» 1:3).

Лише в трьох поєдинках із п'яти «біло-сині» перемогли, інші два завершилися поразками, причому обидва з різницею у два м'ячі, загальна різниця забитих та пропущених м'ячів 10-6. Перша й остання зустрічі листопада виявилися провальними для «Динамо», але в проміжку між ними команда здобула три впевнені перемоги, дві з яких були розгромними, із загальним рахунком 9:1.

Як і в жовтні, цього місяця Олег Блохін задіяв тих же 21 виконавця. У всіх п'яти матчах взяли участь четверо – Олег Гусєв, Євген Макаренко, Євген Хачеріді та Юнес Беланда.

Якщо підсумувати бали всієї команди в кожному окремо взятому матчі, то найкращою, на думку вболівальників, була гра проти «Говерли» (сума – 107,1, середній бал – 7,65), а найгіршою – гра із «Зорею» (сума – 56, 5, середній бал – 4,03).

Третій місяць поспіль найкращим гравцем команди за оцінками вболівальників стає Олег ГУСЄВ. Його загальний бал – 36,3.

Вітаємо Олега з по-справжньому значним досягненням, адже подібне визнання вболівальників гравця клубу сталося вперше!

У листопаді Гусєв провів на полі 422 хвилини ігрового часу, при цьому в усіх п'яти матчах він з'являвся у стартовому складі. На останню гру листопада проти «Генка» за відсутності травмованого Олександра Шовковського він виводив команду в якості капітана. Голів у цьому місяці Олег не забивав, зате відзначився двома гольовими передачами, причому обидві він зробив у грі з «Волинню». А скільки ще пасів Гусєва могли виявитися результативними, якби були уважнішими й точнішими його партнери по команді на завершальній стадії атаки.

Цього разу в пасиві віце-капітана не було попереджень, і це незважаючи на те, що йому довелося грати не лише на звичній позиції флангового атакуючого півзахисника, але й підміняти травмованого Данило Сильву на також не чужій для Олега позиції правого захисника. Найвищу оцінку від уболівальників серед усіх п'яти ігор досвідчений півзахисник отримав за виїзний матч проти «Туна» (8,9), а найвищий бал серед усіх партнерів по команді у нього у грі з «Говерлою» (8,3).

Друге місце рейтингу найкращих футболістів «Динамо» в листопаді посів Андрій ЯРМОЛЕНКО, який у сумі набрав 33,3 бали.

На відміну від Гусєва, який в обох матчах за збірну виходив на заміну, Ярмоленко провів повні матчі й на «Олімпійському», й на «Стад де Франс».

У зв'язку з цим Олег Блохін надав Андрію можливість відпочити, й у наступній після матчів збірних грі проти «Говерли» Ярмоленко вийшов лише на останні 10 хвилин. До того ж, він пропустив матч із «Зорею» через дискваліфікацію. Зате в інших трьох матчах, в яких він грав у стартовому складі, Андрій отримав найвищі оцінки серед партнерів по команді (9,1 із «Туном», 9,4 із «Волинню» та 6,9 із «Генком»).

Загалом у листопаді Ярмоленко зіграв за свою команду 275 хвилин, забивши при цьому чотири голи, два з яких – у Лізі Європи. Також на його рахунку одне попередження. Наскільки ключовим гравцем Андрій є для нинішнього «Динамо», показав програний «Зорі» матч, в якому він не міг взяти участь.

На третьому місці вболівальницького рейтингу із загальною оцінкою 31,6 розташувався центральний захисник Євген ХАЧЕРІДІ.

Євген, так само як і Андрій, в обох поєдинках за національну збірну виходив у стартовому складі, проте матч-відповідь він не дограв, отримавши червону картку. При цьому у нього вистачило сил на те, щоб провести без замін усі п'ять матчів і за свій клуб, а це 450 хвилин ігрового часу. У цих матчах Хачеріді заробив лише одне попередження й навіть відзначився гольовою передачею у грі з «Говерлою». Стабільності у грі центрбека, як, утім, і всієї команди загалом, не вистачило лише в матчах із «Генком» та «Зорею», що й позначилося на оцінках уболівальників, які виставили йому не найкращі бали за ці дві гри.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера              

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер