Олег БЛОХІН: «Нехай наступний рік складеться краще, ніж попередній!»

Олег БЛОХІН: «Нехай наступний рік складеться краще, ніж попередній!»

- Олеже Володимировичу, Ви казали, що взимку на «Динамо» чекає серйозна чистка складу...

- Не можна ж взяти і одним помахом вигнати всю команду. Простіше змінити одного тренера, ніж футболістів. Ми ведемо активну трансферну політику і вона виконується. Я не просив у президента чогось надприродного, тим не менш, у Ігора Михайловича є список гравців, яких ми хочемо придбати. В першу чергу зміцнимо проблемні позиції, а все інше відкладемо на літо.

- Проблемні позиції - це які?

- От коли відкриється вікно, і ми розпочнемо тренування, ви все дізнаєтесь. Поки не відкриється трансферне вікно і не буде проведено поглиблене медичне обстеження, жоден гравець підписаний не буде. Я на цьому наполягаю

- Наскільки сильно Ви чекали на відкриття трансферного вікна?

- Практично не чекав і не хвилювався. Я назвав президенту прізвища гравців, яких мені запропонувала селекційна служба. Наші селекціонери переглядали футболістів, а потім цей список потрапив на стіл до президента клубу. Могли когось придбати, а когось - ні. Я вважаю, що ціна окремих гравців була завищена і прийняти цього не можу. Напевно, є певна градація трансферної політики і цін. До того ж фінансовий рік був дуже непростим для всіх команд. Тому виходили з того, що футболіст повинен відповідати грошам, за які його купують.

- Виходить, одного трансферного вікна Вам недостатньо, щоб створити команду, яку бачите Ви?

- Не вдасться тому, що є контракти, які ми не можемо розірвати. Є футболісти, яких у зимовий період продати, як, до речі, і придбати, дуже складно. Як сказав президент, ми вже на 70% зробили придбання. Зараз посилимося локально, а вже влітку будемо докуповувати тих, хто нам потрібен.

- А яке б Ви хотіли загадати бажання в плані «Динамо»?

- Це буде суто моє.

- Коли дізналися, що в суперники в Лізі Європи «Динамо» дісталося «Бордо», чи були якось скореговані плани підготовки до весняної частини сезону?

- Ні, нічого скореговано не було. Просто підправили дати відльоту та прильоту до Києва. Добре, що нам дісталося «Бордо»! У нас після 21-го лютого будуть ще два тижні щоб правильно налаштувати підготовку до весняної частини чемпіонату України.

- Вже відомо з ким «Динамо» зіграє на зборах?

- Поки що ні, команди не названі.

- Що стосується молодих українців, то чи поїде на збори з першою командою ще хтось крім Сергія Люльки? Можливо хтось із «дубля», «Динамо-2» або хлопців, які зараз виступають в оренді?

- Поки з оренди, крім Люльки, ніхто не повертається.

- Ви в своєму житті відсвяткували не один Новий рік. Багато їх було і нехай, як мінімум, ще стільки ж буде. Яке з цих свят вам запам'яталось і чому?

- Та вони всі для мене пам'ятні. Просто я хотів, щоб цей рік скоріше підійшов до кінця, адже він був важким як для «Динамо», так і особисто для мене. Хоча я і народився у високосному році, він якось не складається... У наступному ж році побажаю здоров'я собі та своїм близьким, а вболівальникам, напевно, терпіння, щоб вони побачили ту гру «Динамо», на яку вони чекають.

- У Діда Мороза вірили?

- Я вірив, що була ялинка, а на ній цукерки ти мандарини. Мені завжди подобалося зрізати мандарини і розгортати цукерки, з'їдати їх, а потім загортати назад, щоб мама не побачила.

- Чого б для себе Ви хотіли побажати в новорічну ніч?

- Скоріше не для себе, а для близьких мені людей. В першу чергу. А що - не скажу, бо це моя родина і я не хочу виносити це на публіку. А що стосується вболівальників, то, як я вже казав, щоб майбутній рік склався набагато вдаліше і підняти чарку за перемоги київського «Динамо»!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер