Олег БЛОХІН: «Ми хочемо бути в рівних умовах із нашими суперниками»

Олег БЛОХІН: «Ми хочемо бути в рівних умовах із нашими суперниками»

Прем'єр-ліга відмовила. Ми попросили прокоментувати це рішення наставника «Динамо» Олега Блохіна:

- Почну з того, що завжди поважав інтереси національної збірної. Вважаю, що клуби мають робити все можливе, щоб гравці потрапляли до збірної у своєму найкращому стані. На сьогодні ми свою роботу зробили. Те, що до національної збірної запрошено шістьох динамівців, ще шістьох – до молодіжної, а ще п'ятьох – до національних команд своїх країн, свідчить про високий рівень їхньої підготовки. Жоден інший клуб України не має такого представництва у збірних. Напевно, у Прем'єр-лізі про це не знають.

- Чому ви так вважаєте?

- Тренер кожної команди, перед якою ставляться високі завдання, знає, як важко грати після того, як гравці команди повернуться зі своїх збірних. Потрібен час, щоб люди відновилися. І фізично – після ігор та перельотів, і морально – адже не всі збірні завжди грають успішно. За таких обставин цінуєш кожну додаткову годину. Тому ми сподівалися, що Прем'єр-ліга піде нам назустріч та перенесе нашу гру з «Чорноморцем» із суботи на неділю.

- Але ж і «Шахтар» теж буде грати в суботу!

- Мені чомусь здається, що за іншої турнірної ситуації в чемпіонаті України, «Шахтар» обов'язково грав би в неділю. Сьогодні всім зрозуміло, що точиться боротьба за друге місце між «Динамо», «Дніпром» та «Металістом». Але і «Дніпро», і «Металіст» будуть грати в неділю, а ми чомусь у суботу. Якщо вже так потрібно переносити будь-кому гру на день раніше, то логічно, щоб у суботу грав «Металіст», у якого менше гравців збірних, ніж у нас та в «Дніпра». Хоча я би поставив усіх у рівні умови. Всі три команди борються за друге місце, всі три – дають гравців збірній. Але на день раніше грає чомусь лише «Динамо».

- Яка, на вашу думку, причина відмови Прем'єр-ліги у відповідь на прохання «Динамо»?

- Не знаю. Можливо, календар складали ще восени, коли «Динамо» та «Шахтар» були претендентами на перше місце, тому й поставили наші ігри в один день. Але зараз усе змінилося. Будемо реалістами – у цьому чемпіонаті ми «Шахтарю» не конкуренти. Є час та можливість підкорегувати календар, щоб він був однаково справедливим для всіх. Чому цього не зробити?

- А можливо, комусь дуже не хочеться, щоб «Динамо» випередило конкурентів у боротьбі за друге місце?

- Я не хочу про це думати. Моя справа – готувати команду. Я не прошу нічого особливого для своєї команди, практично весь склад якої грає за національні збірні. Просто хочу, щоб ми були в рівних умовах із нашими суперниками. І сподіваюся, що здоровий глузд врешті-решт візьме гору.

- Можливо, варто було звернутися до Федерації футболу України?

- Ми так і зробили. Сподіваюся, що керівники ФФУ разом із усіма нами зацікавлені в тому, щоб гравці українських клубів успішно грали й за збірну, й за клуби. Чекаємо на відповідь від Федерації футболу. Сподіваюся, відповідь буде позитивною.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер