Олег БЛОХІН: «Команду потрібно підтримувати, коли справді важко»

Олег БЛОХІН: «Команду потрібно підтримувати, коли справді важко»

- Не знаю, що казати. Можливо, будуть питання?

- Чи очікували ви такої слабкої гри «Металурга»?

- Якщо «Динамо» забиває 9 м'ячів, значить, «Металург» не грав?

- Сьогодні Коваля у воротах замінив Шовковський, він уже повністю готовий або мала місця ротація?

- Шовковський був травмований. На Коваля лягло велике навантаження, багато людей його звинувачували в якихось м'ячах, ми, як могли, його підтримували. Поки Саша не одужав, заміну Ковалю було знайти важко.

- Чи вважаєте ви, що на результат протистояння більшою мірою вплинуло вилучення?

- Гадаю, ми мали перевагу, й коли грали 11 на 11. Звичайно, вилучення вплинуло, але до цього, напевно, було ще два пенальті на нашу користь, які арбітр не призначив. Словом, ми мали перевагу. Хочу подякувати команді, яка так зіграла після не надто невдалого результату у Відні. Ми 2:0 вели, але зіграли внічию, й психологічно команда була пригніченою, адже ми не мали втрачати очки. Вітаю команду, хлопці зібралися, за такого графіку ігор через два дні на третій витримали темп та навантаження (хтось краще, хтось гірше), й показали хороший футбол.

- Перемога з великим рахунком зніме психологічний тиск на команду?

- Якщо сказати, що на нас тиснуть, – це нічого не сказати. Як би я не забороняв футболістам дивитися телебачення, читати газети, вони все одно все відчувають, і це впливає на команду. Сьогодні після третього м'яча я відчув, що команда заспокоїлася, й відразу з'явилися моменти. На таких нервах грати просто неможливо. Втім, це звична річ, адже команда перебуває не на тому місці, якого всі чекають. Я все це чудово розумію й весь удар приймаю на себе. Але терпіти – непроста справа.

- Після матчу у Відні Хачеріді сказав, що існують проблеми в колективі між українцями та легіонерами. Це правда?

- Хіба це сказав Хачеріді? Коли команда не перемагає, можна розповідати все, що завгодно. У нас немає 11-ти українців – до вже травмованих гравців Селіна, Гармаша додався ще й Безус. Тож українців не вистачає. Тому, хочемо ми цього чи ні, іноземці все одно мають грати та будуть грати. Вчора я годину розмовляв із легіонерами, а потім годину з нашими. Те, про що я казав, залишиться між нами, звичайно. У двох словах, я побажав футболістам думати, коли вони щось кажуть у пресі. Команду потрібно завжди підтримувати, й стояти горою, ти же в ній граєш. Я пояснив, що іноді й українські футболісти не грають, як належить. А те, що немає колективу, ще чогось, дуже легко сказати. За команду потрібно боротися.

- Який стан Безуса? Коли очікується його повернення?

- Ситуація цікава, ми провели тести, він уже почувається добре, тренується вже три дні. Зараз їде до розташування збірної. Не знаю, яке рішення прийме лікар національної команди, але, виходячи з того, що він певний час не тренувався, я би йому радив залишитися в команді. У збірній зараз суто відновлювальні тренування, а тут йому потрібно виконати серйозну роботу, щоб повернути форму, адже Роман пропустив два тижні. Якщо прислухається до мого побажання, буде добре. Не думаю, що Безус зможе зіграти за збірну, мені лікарі сказали, що навряд чи. Але є лікар збірної, нехай він приймає рішення. Загалом, після невеликої операції Рома почувається добре.

- Наприкінці першого тайму в «Металурга» було три дуже небезпечних моменти. В результаті забив Лазич. «Динамо» вже подумки було в роздягальні?

- Втратили концентрацію за рахунку 2:0, «Металург» грав удесятьох, розслабилися, була чиста розконцентрація, тому й пропустили м'яч. Я підходив до бокової лінії й указував на помилку, адже за рахунку 2:0 гравці порахували, що гра завершилася. Потрібно було забивати ще. Дев'ять забили – молодці, зупинятися не можна було. Якщо суперник дозволяє, гра дається, чому б і ні. Ще скільки моментів не використали. А те, що створив «Металург», мені абсолютно не подобається. Помилки будемо розбирати. Це неприпустимо, що команда розслабляється, отримує гол, і починається нервування.

- «Динамо» в другому таймі за 10 хвилин забило п'ять м'ячів, це надломило «Металург»?

- Не знаю. Я не рахував, за скільки хвилин ми забили, й не звертав уваги, це ви ведете статистику. Мені будуть доповідати, дадуть розшифровку, тоді зможу відповісти конкретніше.

- За вашу кар'єру ви перемагали з таким великим рахунком?

- Пам'ятаю, в «Чорноморця» виграли 8:0 на «Республіканському», в «Арарата» – 7:0. Також у «Зеніта» – 5:1, запам'ятав, тому що я тоді вперше у своїй кар'єрі забив чотири м'ячі. Коли прийду додому, можливо, ще щось згадаю. Вимкну телевізор, і нічого дивитися не буду, напевно не футбол. У нас три дні вихідних, за які я взагалі не хочу нічого бачити, немає ані сил, ані бажання.

- Сьогодні у команди рекорд за кількістю забитих м'ячів, й антирекорд за кількістю глядачів на трибунах...

- Я вже казав: потрібно терпіти. Звичайно, неприємно, коли команда перебуває на такому місці, я розумію. Але що поробиш: і тренери терплять, і президент... Якщо вболівальники приходять лише тому, що чекають, що ми заб'ємо дев'ять м'ячів, напевно, це неправильно. Команду потрібно підтримувати, коли справді важко. Справжні вболівальники мають приходити та підтримувати. Звичайно, ми й своєю грою дали привід – це розумію і я, і команда. На щастя, хоч у перерві вже не свистять. Хіба це справжні вболівальники?

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер