Офіційний сайт Жуніора МОРАЕСА – цікавий проект для гравця, клубу та вболівальників!

Офіційний сайт Жуніора МОРАЕСА – цікавий проект для гравця, клубу та вболівальників!

Бразилець бере участь у громадському житті та є частим користувачем сучасних соцмереж. А зовсім недавно почав свою роботу офіційний сайт Жуніора Мораеса. У цьому йому допомагає екс-прес-аташе донецького «Металурга» Олексій Кликов. Про те, як почалася його дружба з форвардом, він розповів користувачам нашого сайту:

- З Жуніором я знайомий з липня 2012-го року, він перейшов до донецького «Металургу» з болгарської «Софії». Він був у нашій команді три роки, за цей час став найкращим бомбардиром клубу за всю історію «Металурга». Так вийшло, що в Донецьку ми жили поруч - в сусідніх будинках. Подружилися, часто спілкувалися як на футбольні, так і на життєві теми. І коли «Металурга» не стало, я звернувся до Мораеса з пропозицією про співпрацю. Він майже відразу підтримав мою ініціативу, і я почав працювати.

- Що входить у спектр ваших обов'язків?

- Повне висвітлення його спортивної діяльності в ЗМІ: інтерв'ю, різні прес-конференції, презентації та багато іншого. Зі свого боку я намагаюся допомагати Жуніору в будь-яких ситуаціях, прагну, щоб про нього більше дізналися вболівальники. Він активний не лише на футбольному полі, але й у соцмережах - Фейсбуці, Інстаграм, Твіттері - у нього скрізь є акаунти.

- Їх ведете також ви?

- Ні, він сам займається, іноді йому допомагає знайомий журналіст із Бразилії. Я ж відправляю матеріали про нього українським ЗМІ, а також роблю переклад на англійську мову для бразильських видань. Плюс, готую відео матчів, нарізки його голів, ще фотографії з поєдинків чемпіонату України і міжнародних ігор.

- Жуніор відома особистість?

- Так, він досить популярний не тільки в Україні, а й за кордоном. Крім того, він дружить з Неймаром з «Барселони». У Бразилії вони живуть в одному місті - Сантос, неподалік від великого міста Сан-Паулу. Незважаючи на те, що Мораес трохи старший, але дружба у них багаторічна.

- Розкажіть про офіційний сайт футболіста.

- Буквально тиждень тому, перед першим матчем нинішної Ліги чемпіонів з італійським «Наполі» я відкрив офіційний сайт Жуніора Мораеса. Заздалегідь обговорили і погодили з ним усі моменти, і тепер він активний. На www.moraessoccer.com доступні всі новини про нього і його кар'єру, статистика, інтерв'ю, багато фотографій, особливо за останній рік. Поки цей сайт працює у двох версіях - російській та англійській. У найближчих планах запустити його португальською мовою. У «Динамо» безліч шанувальників по всьому світу. Сподіваюся, цей сайт буде популярним серед уболівальників як клубу, так і особисто Мораеса.

- Чи можете сказати з власного досвіду, наскільки така співпраця ефективна. Можливо, іншим футболістам також варто використовувати таку практику?

- Думаю, так. У сучасному світі технології розвиваються швидкими темпами. Ще 10 років тому складно було передбачити, що інтернет все затьмарить. Зараз це найшвидший спосіб передати інформацію за допомогою офіційних сайтів, соціальних мереж. Я знаю, що багато футболістів уже йдуть цим шляхом. Наприклад, у Анатолія Тимощука вже протягом багатьох років є свій прес-секретар і працює його офіційний сайт. Також активний у цій сфері німець Кевін Кураньї, який нещодавно грав за московське «Динамо», а зараз виступає в чемпіонаті Німеччини. У нього в прес-службі цілий штат з п'яти чоловік. Мені здається, за цим майбутнє. Футболісти намагаються проявити себе у всіх сферах суспільного життя і діяльності, а не лише у спорті. Вони багатогранні люди, багато знають: наприклад Жуніор Мораес говорить на шести мовах, йому є що сказати. Тож, думаю, різними шляхами, але поступово усі до цього прийдуть.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер